Op Zanzibar moet je zeker gaan snorkelen. Dat is één van de beste bezienswaardigheden

Deze 3 bezienswaardigheden op Zanzibar moet je zien

Home » Afrika » Zanzibar » Deze 3 bezienswaardigheden op Zanzibar moet je zien

Het bounty eiland Zanzibar staat vooral bekend om de prachtige witte stranden en de azuurblauwe zee. Maar Zanzibar is meer dan een heerlijke plek om volledig te ontspannen en te genieten van zon, zee & strand. 

Ik vertel je alles over drie bezienswaardigheden op het eiland, die je naar mijn idee niet mag missen: Stone Town, Jozani Forest & de Blue Lagoon.

1. Stone Town

Stone Town is het oude gedeelte van de hoofdstad van het eiland, Zanzibar Town.

Het historische centrum is een bezoek meer dan waard. Helemaal als je ervan houdt om de cultuur op te snuiven en de mooiste foto’s te maken.

Hotel Beyt Al Salaam in Stone Town is een echte bezienswaardigheid.

In Stone Town zie je Arabische, Perzische, Indische & Europese invloeden terug in de architectuur. De prachtige oude gebouwen, smalle straatjes en de Darajani bazaar maken een bezoek aan deze stad tot een unieke ervaring. 

Omdat deze stad zoveel te bieden heeft en ik er nog veel meer over kan vertellen, heb ik hier een uitgebreid artikel over geschreven. 

Lees Stone Town in een dag + foto’s

2. Jozani Chwaka Bay National Park

Jozani Forest is het enige bos op Zanzibar en ligt in het midden van het eiland. Niet zomaar een bos maar een prachtige plek om Red Colobos apen, die alleen leven op Zanzibar, in het wild te zien! 

Onderdeel van Jozani Chwaka Bay National Park zijn de mangroves, waar veel bijzondere krabben te zien zijn. 

Samen met een stel uit België dat we leerden kennen in ons hotel, hebben we Jozani Forest bezocht. Via Tripadvisor hadden we een taxichauffeur gevonden, die ons ophaalde bij ons hotel, afzette bij het park, op ons wachtte tot we klaar waren en vervolgens weer terug bracht.

Jozani Chwaka Bay National Park is een echte bezienswaardigheid op Zanzibar

Aangekomen bij Jozani Forest, bleek dat er voor inwoners en toeristen verschillende prijzen worden gehanteerd. Je betaalt als toerist 12 dollar (zo’n 11 euro). 

Voor deze prijs krijg je een rondleiding door het bos, zie je de Red Colobos apen en wandel je door de mangroves. Omdat het park niet heel groot is, duurt een tour ongeveer 1,5 uur. 

Bomen in Jozani Forest


Hoogtepunt van de tour zijn de apen. Ze zijn alles behalve verlegen. De apen wandelen tussen de toeristen door en maken oogcontact. Verder blijven ze rustig zitten waardoor jij de kans krijgt om mooie foto’s te maken. 

3. Snorkelen in de Blue Lagoon

De Indische Oceaan is niet alleen prachtig vanaf je strandbed, maar ook minstens zo mooi onder water! Snorkelen in de Blue Lagoon aan de westkust van Zanzibar, maakte onze vakantie dan ook echt compleet. 

Restaurant The Rock op Zanzibar

Het koraal, de tropische vissen en de gigantische zeesterren die je op kunt duiken, zorgen voor een onvergetelijke ervaring!

Het snorkelen met een gids, boekten wij bij ons hotel. We betaalden ongeveer 30 euro per persoon. 

We werden opgehaald bij ons hotel en stopten onderweg bij een kraampje, waar de gids vers fruit kocht. Tijdens de boottocht kregen we flesjes water en het eerder gekochte fruit aangeboden. 

Vanaf ons hotel (Sahari Zanzibar) was het ongeveer 10 minuten rijden naar de Blue Lagoon. Hier aangekomen hadden we direct al een ongelofelijk mooi uitzicht op de helderblauwe oceaan & op The Rock.

Dit is een van de bekendste restaurants op Zanzibar. Het is gebouwd op een rots en staat in de zee. Als het eb is kan je hier naartoe lopen. Bij vloed wordt je gebracht met een boot.

Nadat wij de juiste maat flippers, onze duikbril en snorkel hadden uitgezocht, vertrokken we naar de boot. 

Met een bootje naar de blue lagoon (Zanzibar) om te snorkelen.

Naast onze gids, ging er nog een jongen mee om de boot te besturen. Beiden waren erg vriendelijk en brachten ons naar de mooiste plekken.

We voeren over de paradijselijk blauwe zee, eerst naar een diep gedeelte. Hier kregen we de mogelijkheid om te snorkelen en mooie tropische vissen te bewonderen. 

De vissen lokten we door kleine stukjes brood in het water te gooien. Hierdoor zwom je tussen de vele vissen en kon je ze goed van dichtbij bekijken.

Ik had nooit eerder gesnorkeld en vond dit best even spannend. Maar zodra je weet wat de bedoeling is en hoe je ervoor zorgt dat het water de snorkel niet in loopt, gaat het goed. De gids nam alle tijd om dit uit te leggen en me helpen. Erg fijn.

Zeesterren groter dan je hand

Vervolgens klommen we de boot weer in, om verder te varen naar een ondiep gedeelte. Daar mochten we zeesterren opduiken. 

Wanneer je gaat snorkelen op Zanzibar, vind je grote zeesterren in verschillende kleuren.

Niet het soort zeesterren dat je gewend bent van de Waddenzee, maar zulke grote zeesterren dat ze niet in 1 hand passen. Wat een ervaring!

De zeesterren waren gemakkelijk op te duiken en hadden de mooiste kleuren. Nadat we ze hadden bewonderd, gooiden we ze voorzichtig terug de zee in. 

Om het tropische gevoel te ervaren van Zanzibar en de Indische Oceaan op haar mooist te zien, raad ik je echt aan om te gaan snorkelen in de Blue Lagoon. 

Annemarie

Annemarie is in het dagelijks leven coördinerend pedagogisch ondersteuner. Met veel liefde zet ze zich in voor kinderen met een beperking. In haar vrije tijd probeert ze graag nieuwe gerechten uit (vindt haar man ook fijn) of ontdekt ze weer een stukje van de wereld. Zowel ver weg, als in eigen land. Altijd met haar camera in de aanslag. Haar reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *