Uitzicht op San Francisco vanaf Lombard Street

Deze 9 bezienswaardigheden zijn de absolute highlights van San Francisco

Home » Amerika » Stedentrip San Francisco » Deze 9 bezienswaardigheden zijn de absolute highlights van San Francisco

San Francisco is een van de steden langs de Amerikaanse westkust, die je echt niet mag overslaan. Deze stad heeft ons enorm verbaasd.

De chaos en drukte waar wij zo van houden in grote Amerikaanse steden, vind je hier onder andere in het Financial District. 

Maar door de ligging aan de Stille Oceaan, heeft deze stad nog meer te bieden. 

Zo hangt in de toeristische wijk Fisherman’s Wharf, juist een ontspannen sfeer. Hier kijk je uit over de vele vissersboten, Alcatraz en de Golden Gate Bridge. 

In dit artikel nemen we je mee langs de  9 bezienswaardigheden die wij -tijdens ons 3 dagen durende verblijf- in deze geweldige stad, hebben bezocht. 

1. Chinatown

Het kleurrijke Chinatown in San Francisco is een van de oudste en bekendste Chinatowns van de Verenigde Staten. 

Het is een van mijn favoriete wijken in de stad. De met lampionnen versierde straten en de felle kleuren maken deze wijk uniek.

Een van de straten in China Town versierd met lampionnen

Wij liepen Chinatown in via de zuidelijke ingang: Dragon’s Gate. Een indrukwekkende Chinese poort en een van de meest gefotografeerde plekken van de stad.

Dragon´s Gate: de poort die toegang biedt tot China Town

Als je de poort door bent, loop je langs talloze souvenirwinkels, eettentjes en karaokebars.

Hoe verder je rechtdoor loopt, hoe kleurrijker de straten worden. Als je net zoveel van fotografen houdt als mij, kan je je hier helemaal uitleven.

Vergeet niet om op een kruising ook even naar links en naar rechts te kijken. Je kijkt dan uit op de andere wijken van San Francisco en ook het hoogteverschil in de stad, is goed te zien. 

Uitzicht op het Financial District vanuit China Town

2. Fisherman’s Wharf

Fisherman’s Wharf staat ook in het rijtje van mijn favoriete wijken in San Francisco. 

Ook al is het hier erg toeristisch, de sfeer die er hangt is erg relaxed. 

Als je door Fisherman’s Wharf loopt, kom je langs meerdere haventjes vol vissersboten. De wijk staat bekend om de vele goede visrestaurants. Het is dan ook dé plek om te genieten van verse visgerechten.

Een van de vele restaurants in Fisherman's Wharf

Tijdens elke reis die wij maken, ga ik op zoek naar een souvenir. Meestal is dit iets voor in huis, maar tijdens deze reis koos ik voor een fijne trui.

In Fisherman’s Wharf kocht ik mijn souvenir voor deze reis, in een van de gezellige winkeltjes aan de straat The Embarcadero. 

3. Pier 39

Het meest toeristische onderdeel van Fisherman’s Wharf, is Pier 39. Deze staat vooral bekend om de kolonie zeeleeuwen, die in de jachthaven op de pontons liggen. 

Zeeleeuwen op de pontons in San Francisco, Pier 39

In het voorjaar zijn de meeste zeeleeuwen te zien. Het aantal dat er te zien is, verschilt erg per seizoen. Dit lijkt te komen doordat de dieren in bepaalde periodes, op jacht gaan naar voedsel. 

Het is leuk om de grote groep zeeleeuwen op deze unieke plek te zien. Maar ze stinken behoorlijk en maken flink wat lawaai, waardoor wij niet erg onder de indruk waren.

Zeeleeuwen bij Pier 39

Verder bestaat Pier 39 uit kleurrijke kraampjes, eettentjes en kermisattracties. Als je hier op een zonnige dag naar toe gaat, is dit een commerciële maar gezellige plek om rond te struinen.

4. Cable Car

In San Francisco rijden verschillende handbediende Cable Cars rond. Een bezienswaardigheid op zich. Deze kabeltrams zijn de enige bewegende National Historical Landmarks van de Verenigde Staten, samen met de klassieke trams van New Orleans.

Er zijn drie routes die door de Cable Cars worden afgelegd:

  1. California Line: in een rechte lijn op en neer door California Street.
  2. Powell-Hyde Line: vanaf de kruising van Powell en Market Streets langs Union Square naar Hyde Street. Vanaf daar rijdt de tram langs het beroemde Lombard Street om vervolgens te eindigen bij Fisherman’s Wharf.
  3. Powell-Mason Line: vanaf de kruising van Powell en Market Streets langs Union Square. Daarna rijdt de tram door de wijk North Beach om te eindigen op de kruising van Taylor en Bay Streets. 

In Fisherman’s Wharf namen wij de Powell-Hyde line. Voor zo’n 6 dollar per persoon kochten we een kaartje bij een loket naast het opstappunt. 

Cable Car in San Fransisco

Als het niet al te druk is, is mogelijk om in de Cable Car te zitten. Maar mee rijden door aan de zijkant van de tram te hangen, is ook mogelijk.

Terwijl we door de straten van San Francisco reden, keken we onze ogen uit. De prachtige Victoriaanse huizen in pasteltinten, het enorme hoogteverschil in de stad en de schuin geparkeerde auto’s, zorgen voor een uniek straatbeeld. 

Cable Car rijdend door de straten van San Francisco

5. Salesforce Park

Als je nog niet eerder in San Francisco bent geweest, heb je waarschijnlijk nog nooit gehoord van Salesforce Park. Deze bezienswaardigheid is namelijk niet te vinden op de meeste lijstjes.

Voordat wij aan onze reis begonnen, stond een bezoek aan Salesforce Park nog niet op de planning. Simpelweg omdat we geen idee hadden van het bestaan ervan.

Als wij in een grote stad zijn, willen we graag weten wat er gebeurt in de hoogste wolkenkrabbers. Vooral Robert is daar altijd erg benieuwd naar en zoekt dit graag uit.

De Salesforce Tower

De Salesforce Tower is de hoogste wolkenkrabber van San Francisco. Wat dit gebouw uniek maakt, is dat ter hoogte van de derde verdieping een park te vinden is met een oppervlakte van zo’n 20.000 vierkante meter.

In het park worden dagelijks allerlei activiteiten georganiseerd, waar je gratis(!) aan mee kan doen. Maar ook voor een wandeling met spectaculair uitzicht tussen de wolkenkrabbers door, zit je hier goed. 

Lees ook: Salesforce Park: een oase van rust in het centrum van San Francisco

6. Union Square

Union Square is een groot plein in het hart van San Francisco, omringd door bloemen en palmbomen. In de straten rondom het plein, vind je talloze winkels, restaurants, hotels, galerieën en theaters. 

Union Square in San Francisco

Als je tijdens het winkelen of het verkennen van de stad even bij wil komen, is Union Square hiervoor de perfecte plek. Er staan allerlei tafeltjes en stoelen, die daarvoor bedoeld zijn. 

7. Lombard Street

Lombard Street is een van de bekendste straten van San Francisco. Het bekendste stuk -tussen Hyde Street en Leavenworth Street- is slechts een huizenblok lang, maar telt wel acht haarspeldbochten. 

Lombard Street

De straat staat bekend als de meest bochtige ter wereld en een ware attractie voor toeristen. Hier rijden velen graag even doorheen. Als ook jij dit graag wil doen, hou dan vooral in het hoogseizoen rekening met vertraging door de drukte. 

Fun fact: Feitelijk is Lombard Street niet de meest bochtige straat ter wereld. Dat is Vermont Street, ook in San Francisco. Die straat telt een haarspeldbocht meer. 

Als je je niet aan de scherpe bochten wil wagen, is de trap nemen ook een goede optie. Je loopt dan aan de zijkant van Lombard Street. Vanaf daar heb je goed zicht op Lombard Street zelf en een prachtig uitzicht over de stad. 

Uitzicht op San Francisco vanaf Lombard Street

8. Golden Gate Bridge

Wat in dit artikel natuurlijk echt niet kan missen: de Golden Gate Bridge. De brug die iedereen kent en die als eerste in je opkomt, als je aan San Francisco denkt. 

Golden Gate Bridge in San Francisco

Natuurlijk kan je de fel rode brug -op zonnige dagen- zien liggen vanuit de stad, maar naar mijn mening is de ultieme ervaring er overheen fietsen richting het prachtige kustplaatsje Sausalito.

Voorafgaand aan je fietstocht is het belangrijk om te weten wat voor weer het is en om je daarnaar te kleden. Houd er rekening mee dat het door de harde wind vanaf de Stille Oceaan, op de brug een heel stuk kouder is dan aan de kust. 

Daarnaast is het weer natuurlijk erg bepalend voor het uitzicht dat je op en vanaf de Golden Gate Bridge hebt. San Francisco wordt niet voor niets Fog Town genoemd.

Het komt vaak voor dat de pijlers van de Golden Gate Brigde, boven de mist uitsteken. Op afstand een erg mooi gezicht, maar niet wat je graag wil als je zelf de oversteek gaat maken. Een goede voorbereiding is daarom van belang.

Eenmaal op de brug heb je een fantastisch uitzicht op de Stille Oceaan, Alcatraz en natuurlijk San Francisco.  Dit was wat ons betreft de absolute highlight van deze stad.

Alcatraz San Francisco in de Stille Oceaan

Lees ook: San Francisco op zijn best: Fietsen over de Golden Gate Bridge

9. Sausalito

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om aan het einde van de Golden Gate Bridge weer om te draaien, maar dat is echt zonde. Volg de bordjes naar Sausalito en laat je verrassen door dit kleurrijke kustplaatsje dat verstopt ligt achter de bergen. 

VW busje Sausalito

De ideale plek om op een terras -met uitzicht op zee en de skyline van San Francisco- bij te komen met een hapje en een drankje. Vergeet door de gezellige drukte, niet om je heen te kijken naar de vele palmbomen en kleurrijke huizen. 

Nadat je ook nog een bezoek hebt gebracht aan de sfeervolle winkeltjes in Sausalito, is het aan het eind van de dag weer tijd om terug te keren naar San Francisco. 

Je kunt ervoor kiezen om terug te fietsen. Maar als je net als ons wel van een beetje gemak houdt, kan je in Sausalito ook op de ferry stappen. Deze brengt je in zo’n 30 minuten terug naar Pier 41. 

Nog veel meer bezienswaardigheden in San Francisco

Wat mij betreft waren dit de leukste bezienswaardigheden van San Francisco. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Ik hoor graag wat jouw favoriete highlight was.

Dit artikel is onderdeel van onze roadtrip langs de westkust van Amerika.

Annemarie

Annemarie is in het dagelijks leven coördinerend pedagogisch ondersteuner. Met veel liefde zet ze zich in voor kinderen met een beperking. In haar vrije tijd probeert ze graag nieuwe gerechten uit (vindt haar man ook fijn) of ontdekt ze weer een stukje van de wereld. Zowel ver weg, als in eigen land. Altijd met haar camera in de aanslag. Haar reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *