Strand The Hamptons

Een dagje met de auto naar The Hamptons

Home » Amerika » Stedentrip New York City » Een dagje met de auto naar The Hamptons

De wekker ging om 08:00 uur. Het was onze vierde dag in New York City. Vier geweldige, maar ook hele intensieve dagen.  Zeker als je bedenkt dat wij in een stad wonen met ongeveer 35.000 inwoners. Dan is een stad als New York met 8 miljoen inwoners wel even andere koek. 

Daarom gaan we vandaag even iets anders doen dan door New York slenteren. We gaan een dagje met de auto naar The Hamptons. 

The Hamptons: alleen voor de rijken

The Hamptons is eigenlijk een verzameling van kleine plaatjes in het oosten van Long Island. 

Long Island is een eiland, waar de stadsdelen Brooklyn en Queens ook liggen. Bijna het hele jaar door is het behoorlijk rustig in The Hamptons.

Totdat de Amerikanen zomervakantie hebben, want dan vertrekken ze massaal naar The Hamptons. 

En dan bedoel ik vooral de rijke inwoners van NYC en andere steden. Veel van die mensen hebben een vakantiehuis in The Hamptons. En niet zomaar een huisje, maar enorme villa’s. Wij waren daar in september. Net na de drukke periode.

Dat vonden we eigenlijk wel fijn. We wilden juist die rust opzoeken na de eerste 4 dagen in deze bruisende stad.

Het mooie van een eiland is dat je ook strand hebt. Daarom huurden we voor deze dag een cabrio. Lekker cruisen langs de kust, mooie huizen kijken en uitwaaien op het strand.

Cabrio gehuurd via Turo

We huurden onze auto via Turo. Dat is een soort Airbnb voor auto’s. Particulieren bieden hier hun auto’s te huur aan. Het voordeel is dat je op die manier wat meer unieke auto’s kunt rijden. In sommige gevallen is een auto via Turo ook goedkoper. 

Omdat ik een BMW-fan ben, kozen we voor een mooie BMW 3 Serie cabrio. Tijd om ‘m op te halen. Voordat we de auto boekten, hebben we gecheckt of Turo wel betrouwbaar was.

Er bleek geen reden te zijn om daaraan te twijfelen. Dus, wij op pad. De auto stond niet in New York City, maar in Fort Lee (New Jersey). Net aan de andere kant van de Hudson.

De taxi bracht ons in zo’n 35 minuten naar het adres. Het exacte adres krijg je trouwens pas nadat je boeking geaccepteerd is. Voor die tijd zie je (uit veiligheidsoverwegingen) alleen in welk gebied de auto ongeveer staat. Een cirkel van zo’n 200 meter rond het exacte adres.

Waren we opgelicht?!

We kwamen aanrijden in een rustige en nette wijk. Geen kip te zien. We belden aan bij het opgegeven adres en een vrouw doet open. Ze keek verschrikt om het hoekje van de deur. Een vreemde reactie als je mensen verwacht. 

Hier klopt iets niet….

Ik vertelde dat we de auto op kwamen halen, maar de vrouw wist van niets. Ze gaf aan geen BMW te bezitten en ook geen auto te verhuren.

Ze zei dat ze net was gescheiden van haar man. Misschien dat hij iets heeft gedaan en dit adres heeft opgegeven. 

Wij dachten “wat is hier aan de hand?!” We controleerden nog een keer het adres en we zaten toch echt goed. We belden de verhuurder, maar die kregen we niet te pakken.

“Zouden we opgelicht zijn? Dat kan toch niet… alles leek te kloppen”.

Uiteindelijk belde de verhuurder terug en bood zijn excuses aan voor het misverstand. Hij zou ons met de auto op komen halen en terugrijden naar zijn adres. Vanaf daar zouden wij dan verder rijden. 

Toen we bij hem in de auto zaten, vertelde hij wat er mis was gegaan. 

Geen Turo in NYC

Het gebruik van Turo is niet toegestaan in New York City. Dus wat doe je als je tóch je auto wil verhuren? Je kijkt even op de kaart, net aan de andere kant van het water, en pakt lukraak een adres.  

De kaart van New York City op Turo
Zogenaamd worden er in NYC geen auto’s aangeboden via Turo

Dit adres geven ze op in hun account en zo kunnen ze toch gebruik maken van Turo. Het is de bedoeling dat zo’n verhuurder dit aangeeft na het bevestigen van de boeking.

Dat had deze jongen ook gedaan, maar dan met een sms’je die hij ‘s nachts om 2 uur had gestuurd. Die heb ik niet gezien, waardoor we uiteindelijk dus bij het verkeerde adres stonden.

Update: door een wetswijziging is Turo sinds juni 2022 toegestaan en actief in New York City.

Eindelijk op naar The Hamptons!

Wat bleek, hij woonde op slechts 10 minuten afstand van onze Airbnb… Maar goed, uiteindelijk konden we dus beginnen aan ons dagje uit. We hebben meteen het dak open gegooid en zijn vertrokken. 

Het eerste stuk rij je vooral over de snelweg. Wat dan opvalt, is dat sommige snelwegen in Amerika niet bestaan uit asfalt, maar uit grote betonnen platen. 

Bye Bye New York!

Dat betekent ook dat je constant over die richels rijdt. Dat werd op een gegeven moment echt storend.

Tijd om de snelweg te verlaten en richting de kust te rijden. Want daar ging het uiteindelijk om. Lekker cruisen langs de kust.

Houten veranda’s, Amerikaanse vlaggen en pick-up trucks

Toen werd het echt heel leuk. Je komt door allemaal kleine plaatsjes die totaal niet lijken op New York City. Echt van die typische Amerikaanse plaatjes met typische houten huizen met veranda, een Amerikaanse vlag aan de gevel en een pick-up op de oprit. Hoe Amerikaans wil je hebben? 

BMW in Amerikaanse wijk

Op een gegeven moment merk je dat je steeds dichter bij The Hamptons komt. Het wordt steeds rustiger om je heen en de huizen worden steeds groter. 

Het mooie van deze route is dat je elke keer weer op een leuke plek uitkomt. Een mooi haventje bijvoorbeeld, waar je even kunt rondlopen en misschien een hapje eten.

Villa’s kijken

En uiteindelijk kom je dan in Southampton. Een van de plaatsjes van The Hamptons. Je ziet hier de mooiste huizen. De een nog mooier dan de ander, en allemaal weer in een nadere stijl.

Bij veel huizen loop je vanuit de voortuin gewoon het strand op. Wij zijn ook even dat strand opgegaan. Er stond een bord bij de ingang, waarop stond dat het strand alleen toegankelijk is voor bewoners. 

Als je gecontroleerd werd, moest je met een belastingaangifte aantonen dat je een inwoner bent. Als je dat niet kon aantonen kreeg je een boete van 200 dollar.  

Gelukkig zijn we niemand tegengekomen :). Hebben we even zitten genieten van het uitzicht over zee.

Uiteindelijk was het tijd om weer terug te rijden naar New York. Dat was nog zo’n 2,5 uur rijden. We kwamen rond 9 uur het centrum van de stad binnenrijden.

In Nederland is de spits dan al lang voorbij. In New York is hij net lekker op gang. We zijn helemaal door het centrum heen gereden, wat ook wel een leuk ervaring is. 

Als tegemoetkoming voor het gedoe, hoefde we de extra kilometers niet te betalen. De eerste 200 mijl (320 km) zaten bij de prijs in.

Daar zijn we echt dik overheen gegaan. We hebben ongeveer 500 tot 550 km gereden. 

Het was echt een geweldige dag. Een hele mooie ervaring om een keer met een auto die kant op te rijden. Je krijgt ook een heel ander beeld van Amerika.

Als je in New York bent, dan lijkt het alsof heel Amerika zo is. Nou, dat is absoluut niet het geval. Dat hebben we ook ervaren tijdens onze andere reis naar Amerika

The Hamptons: ontsnap aan de hectiek van NYC

Het was heerlijk om even te ontsnappen uit de drukte van zo’n grote stad. We houden enorm van die chaos en dat bruisende van zo’n stad, maar het is ook wel behoorlijk overweldigend. Zeker als je dat niet gewend bent. Dan is het heerlijk om je even terug te trekken.

21 bezienswaardigheden in New York van minst tot meest indrukwekkend

Dit uitje was daar de perfecte manier voor. Eenmaal terug, hebben we burgers en friet gehaald bij de Harlem Shake. Een goede burgertent schuin onder onze Airbnb. 

We hebben er een biertje bijgepakt en zijn neergeploft. Beentjes omhoog, Netflix aan en genieten maar. 

Ben je zelf ook naar The Hamptons geweest of ben je dat van plan? Ik lees graag je ervaringen, tips en vragen in de reacties.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments