Uitzicht over Los Angeles vanaf Griffith Observatory

Hike door de Hollywood Hills: Los Angeles op zijn mooist

Home » Amerika » Stedentrip Los Angeles » Hike door de Hollywood Hills: Los Angeles op zijn mooist

Wil je Los Angeles op zijn mooist zien? Ga dan hiken door de Hollywood Hills. Om precies te zijn in Griffith Park. Hier vind je verschillende trails door de heuvels, met een prachtig uitzicht over de stad.

Onze route eindigde bij het Griffith Observatory. En precies rond die tijd begon de zon onder te gaan, met als gevolg het mooiste uitzicht over LA. 

Uitzicht op Downtown LA

In dit artikel deel ik onze tips en foto’s, en vertel ik waarom dit wat mij betreft het leukste uitje van Los Angeles is.

De hike in het kort

Wij kozen voor de sunset hike van Bikes and Hikes LA. Een prachtige route door de heuvels, waarvandaan je de Hollywood Sign ook goed kunt zien. 

  • Starttijd: 16:30 uur
  • Duur: 2,5 uur
  • Afstand: 5,6 km
  • Niveau: Gemakkelijk tot gemiddeld
  • Leeftijd: 6-96 jaar
  • Startpunt: Greek Theatre Box Office 
  • Eindpunt: Griffith Observatory (hierover later meer)
Hollywood Hills met in de verte de Hollywood Sign

Aan het eind van de route komt eigenlijk het mooiste: wanneer de zon ondergaat, verandert Los Angeles in een zee van lichtjes…

Dit zie je tijdens de hike door de Hollywood Hills

Het eerste deel van de hike is het pittigst. Je moet best een stukje omhoog lopen. Maar vervelend wordt het zeker niet. Het is goed te doen. Ook als je geen actieve hardloper bent. 

Robert en Annemarie met Los Angeles op de achtergrond

Daarna wordt het al snel minder steil. Je loopt dan over de glooiingen van de heuvels. Tijdens de hike, kom je langs verschillende filmlocaties. Je gids vertelt daar alles over. 

Op een gegeven moment kom je op het hoogste punt van de Hollywood Hills: Mount Hollywood. Vanaf hier zie je in de verte Griffith Observatory, met daarachter de wolkenkrabbers van Downtown LA.  

Annemarie kijkt uit over de Griffith Observatory en downtown LA

Wat mij betreft het mooiste punt van deze route en de perfecte plek om even bij te komen. 

Al snel daarna merk je dat je steeds dichter bij de Hollywood Sign komt. Onderstaande foto laat de afstand goed zien.

De Hollywood Sign in de verte

Je loopt vervolgens langzaamaan naar beneden, om uiteindelijk uit te komen bij het Griffith Observatory. Een bezienswaardigheid op zich.

Griffith Observatory

Griffith Observatory

Het Griffith Observatory is eigenlijk een sterrenwacht en museum in een. Je vind er informatie over de sterren en planeten. Allemaal op een mooie manier weergegeven.

Persoonlijk vond ik de pendulum bij de ingang erg interessant. Deze laat namelijk zien dat de aarde draait.

Ook bijzonder: je vind er een verzameling van alle materialen die te vinden zijn op de aarde. 

Uitzicht over Los Angeles

En dan is het tijd voor het laatste, en misschien wel leukste onderdeel van de hike. De zon in inmiddels onder en Los Angeles is verandert in een zee van duizenden lichtjes. 

Uitzicht over Los Angeles bij nacht

Pas dán zie je hoe enorm groot de stad is. Al die lichtjes die je in de verte ziet, horen allemaal nog bij LA. Om je een beeld te geven: Amsterdam past er zes keer in.

Wat mij ook opviel, was het beperkte aantal wolkenkrabbers. Als je ooit in NYC bent geweest, snap je wat ik bedoel. In Los Angeles staan 24 gebouwen die hoger zijn dan 150 meter.

In New York zijn dat er meer dan 200. Terwijl LA een stuk groter is (als we water niet meerekenen).

En dan is het weer tijd om terug te keren. Dat gaat het makkelijkste met een Uber. Die pikt je op voor de deur van het Griffith Observatory.

3 tips voor een geslaagde hike

Om optimaal te genieten van je hike, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Hieronder vertel ik je waar je rekening mee moet houden.

1. Het tijdstip

Denk vooraf goed na over het tijdstip waarop je wil vertrekken. Het kan heet zijn in Los Angeles. Je kunt dan het beste ‘s morgens of aan het eind van de dag gaan hiken.

Toen wij er waren (september) was het rond de 30 graden. Daarom kozen we voor de sunset hike, die begon om 16:30 uur. Het begon toen iets af te koelen.

Hiken rond het eind van de middag heeft nog een voordeel. Tegen de tijd dat je klaar bent, begint het donker te worden. De zon ging in september rond 19:00 uur onder. 

2. Zelf op pad of met een gids

Door de Hollywood Hills lopen verschillende routes. Je betaalt geen toegang voor de Hills, dus je kunt op je eigen houtje de heuvels verkennen. Op Google Maps vind je de verschillende routes.

Wij kozen ervoor om met een gids op pad te gaan. Ook leuk, want de deelnemers komen van over de hele wereld. In onze groep zaten mensen uit Canada, Duitsland, Zuid-Korea en Estland. 

De deelnemers aan onze hike

Tijdens de wandeling vertelt je gids van alles over de Hills, de verschillende filmlocaties en over LA in het algemeen. Dat maakt de hike extra leuk. Daar betaal je dan wel rond de 50 dollar per persoon voor. Best fors, maar het maakt de hike wel compleet.

3. Parkeren bij Greek Theatre

Heb je een huurauto, dan kun je gratis parkeren bij de Greek Theatre. Dit is ook het startpunt van de hike. De vraag is alleen of je een parkeerplaats kan vinden. 

Je kunt natuurlijk ook met een Uber (of Lyft) komen. Dat is helemaal ideaal. Geen gedoe met het zoeken naar een parkeerplek. 

Nog een voordeel: je hoeft vanaf het Griffith Observatory niet terug te lopen naar je auto. Regel gewoon opnieuw een Uber en je stapt voor de deur in.

Persoonlijk vond ik de hike het leukste van ons vijfdaagse verblijf in LA. Een mooie combinatie van natuur en een indrukwekkend grote stad.

Wat vond jij het leukste van Los Angeles?

Dit artikel is onderdeel van onze roadtrip langs de westkust van Amerika.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *