In de omgeving van Las Vegas

3 nationale parken in de omgeving van Las Vegas

Home » Amerika » Stedentrip Las Vegas » 3 nationale parken in de omgeving van Las Vegas

Las Vegas is absoluut een bijzondere stad. Leuk om een keer gezien te hebben. Maar weet je wat nog veel mooier is? De omgeving van Las Vegas. Want op slechts een paar uur rijden vind je enkele van de mooiste nationale parken van de VS.

Op doorreis

Je kunt genoeg leuke dingen doen in Las Vegas. Kijk je ogen uit op de Strip of schiet een paar magazijnen leeg op de schietbaan. Maar eerlijk gezegd vonden we het niet erg om na een paar dagen weer te vertrekken. We hadden het eigenlijk wel gezien. Die mooie omgeving trok ons veel meer….

De echte reden dat we hier verbleven, was de ideale ligging. We kwamen vanuit Los Angeles, en wilden een paar nationale parken bezoeken. En dat is een flink eind rijden. Van Los Angeles naar Bryce Canyon bijvoorbeeld, is 8 uur rijden. Zonder pauzes. Dat vonden we veel te lang. ‘t Is wel vakantie he ;).

Venice Beach in Los Angeles

Daarnaast vind je ook niet zoveel hotels in de buurt van die nationale parken. En de hotels die er zijn, zijn vaak duur en staan in de middle of nowhere. Las Vegas is dan, met een reistijd van 4 uur vanuit LA, de ideale uitvalsbasis.

Hier heb je meer dan genoeg hotels, en die zijn nog lekker voordelig ook. Zeker als je de prijzen van LA of San Francisco gewend bent. Het lijkt wel alsof ze toeristen lokken met lage hotelprijzen, zodat ze daarna hun geld uitgeven in de casino’s. 

De omgeving van Las Vegas

Wij hebben drie nationale parken bezocht die allemaal in de omgeving van Las Vegas liggen. Relatief gezien dan. Want vier uur rijden is naar Amerikaanse begrippen ‘in de omgeving’. Deze nationale parken hebben we bezocht:

1. Zion 

Dit was ons favoriete nationale park van onze roadtrip. Het is zo’n indrukwekkend landschap. Zodra je het park binnenrijdt, kijk je je ogen uit naar de rotspartijen die op sommige plekken prachtig begroeid zijn.

We kozen voor de langste hike, naar Observation Point. Man, dat was een klim. Echt niet normaal! Maar dan, dan kom je boven, en zie je eindelijk waar je het voor gedaan hebt. Het uitzicht:

Uitzicht vanaf Observation Point in Zion

2. Bryce Canyon

Bryce Canyon lijkt een stuk kleiner dan Zion of de Grand Canyon. Maar vergis je niet. Het is enorm indrukwekkend om al die rotsige punten zo bij elkaar te zien. En wat denk je van een hike tussen die metershoge rotsen door? Echt een uniek park die je zeker niet mag overslaan.

Ook als je wat minder tijd hebt, is Bryce Canyon ideaal. Wij liepen de Navajo Loop Trail, en die loop je in ongeveer 1,5 uur. Perfect als je in korte tijd overspoeld wil worden met moois.

Uitzicht over Bryce Canyon

3. Grand Canyon

De Grand Canyon. Waarschijnlijk het bekendste nationale park van Amerika. Niet zo gek ook. Als je aan de rand staat, en je kijkt uit over die eindeloze canyon, dan weet je gewoon niet wat je moet zeggen. Het is zó groot en mooi, dat het amper te bevatten is. 

Wij zijn de canyon niet ingegaan. Dat kan ook, maar daar moet je twee dagen voor uittrekken. Wie weet komen we nog eens terug. Als dat gebeurt, gaan we er zeker in. Maar ook als je dat niet van plan bent, is de Grand Canyon meer dan de moeite waard.

Uitzicht over Grand Canyon South Rim

Voeg Las Vegas toe aan je trip

Zoals gezegd vormt Las Vegas de perfecte tussenstop tijdens je roadtrip. Vanuit het centrum van Los Angeles rij je er in vier uur naartoe. De hotels zijn goed betaalbaar, en vanuit Las Vegas rij je gemakkelijk naar enkele prachtige nationale parken.

Als je er dan toch bent, neem dan even de tijd om de Las Vegas Strip te verkennen. Of het nou je ding is of niet, uniek is het in ieder geval!

Dit artikel is onderdeel van onze roadtrip langs de westkust van Amerika.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *