Overnachten bij Sahari Zanzibar in Bwejuu: onze ervaring

Home » Afrika » Zanzibar » Overnachten bij Sahari Zanzibar in Bwejuu: onze ervaring

Tijdens onze vakantie op het tropische eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania, verbleven wij in het Sahari Zanzibar hotel. In dit artikel lees je waarom wij kozen voor dit prachtige hotel en vertel ik je alles over de omgeving. 

Adres: Bwejuu, Bwejuu, 0856410, Tanzania
Aantal sterren: 3
Bekijk actuele prijzen op Booking.com

Onze keuze voor Sahari Zanzibar

De foto’s zeggen eigenlijk al genoeg: een paradijs op aarde! Het leek ons de perfecte plek om helemaal tot rust te komen. Precies waar we naar op zoek waren. 

Het privéstrand van Sahari Zanzibar

Zoals altijd voordat we een vakantie boeken, verdiepten we ons eerst in de vele reviews. Hierna waren we overtuigd en hebben we het hotel geboekt via Booking.com. 

Na aankomst op Zanzibar, reden we midden in de nacht naar ons hotel. Een werknemer van het hotel kwam ons ophalen. Dit hadden we vooraf geregeld met de eigenaar van het hotel. 

Tijdens de rit naar het hotel, dachten we allebei: waar zijn we nu terecht gekomen? Van de paradijselijke plaatjes van zon, zee & strand was midden op het eiland en midden in de nacht niks te zien.. 

Maar de hobbelige zandwegen zonder straatverlichting, hutjes langs de weg die winkels voor moesten stellen, de vervallen huisjes en de chaos in het verkeer, pasten niet bij ons beeld van Zanzibar. Dit is niet wat je ziet als je op Google naar foto’s zoekt. 

Na een rit van ruim een uur, reden we het kleine vissersdorp Bwejuu in. We keken onze ogen uit. Helemaal toen we het naambord van ons hotel zagen en vervolgens een heel smal weggetje in reden tussen vervallen gebouwen door. De auto paste er net doorheen.

Via dit straatje kom je uit bij het hotel

Maar toen de poorten werden geopend en we bij de ingang van het hotel kwamen, kwamen we in een andere wereld terecht. Het hotel was prachtig!

Een wit gebouw met veel donker hout en grote groene planten. We hoorden de ritselende palmbomen en het ruisen van de zee op de achtergrond. 

Na een vriendelijke ontvangst, werden we naar onze kamer gebracht. Uitgeput van de lange reis en alle indrukken, vielen we al snel in slaap.

De kamer & het hotel

Onze hotelkamer is van alle gemakken voorzien. De kamer is ruim, heeft een balkon en een groot bed. Om het bed heen zit een klamboe, waardoor de eventueel aanwezige muggen je met rust laten.

Het balkon is erg fijn om lekker te zitten met een goed boek. Maar ook om je zwemkleding en strand handdoek te laten drogen, zodat je die de volgende dag direct weer kan gebruiken.

Elke dag wordt de kamer uitgebreid schoongemaakt. Alles is echt brandschoon! Niet alleen de kamer maar het hele hotel is erg goed verzorgd. 

In de avond komt de schoonmaakster nog een keer langs met anti muggenspray. Dit hielp erg goed, want wij hebben geen mug gezien. 

Het hele hotel is open. Met uitzondering van de hotelkamers en de privé ruimtes, zijn er geen vaste ramen en deuren aanwezig. Je loopt aan de voorkant het hotel in en kan zo doorlopen langs het zwembad en door het restaurant, naar het strand. Dit sluit helemaal aan bij de tropische sfeer van het hotel. 

Het restaurant van Sahari Zanzibar

Onveilige situaties zullen zich bij het hotel niet snel voordoen. Daar hoef je niet bang voor te zijn. Dag en nacht lopen er Masai rond in het hotel, die alles goed in de gaten houden. In de nacht is er ook nog een bewaker aanwezig bij de receptie, de die wacht houdt met een jachtgeweer. 

Restaurant & bar 

Elke ochtend werd ons ontbijt uitgeserveerd in het restaurant. Dit zat bij de kamerprijs in. 

Het ontbijt bestond uit koffie/thee, vers geperst sap en vers fruit. Verder kon je kiezen voor pannenkoeken met Nutella, scrambled eggs met toast, een omelet, yoghurt met cornflakes, enzovoorts. 

Net als het hoofdgebouw, is ook het restaurant is een open gebouw zonder vaste ramen en deuren. Je voelt de zachte zeewind terwijl je eet en hebt een prachtig uitzicht over het strand & de zee.

Een zeilbootje voor de kust

‘s Middags kozen we een tafeltje uit op het privéstrand. Onder de palmbomen, met je blote voeten in het zand en met een verkoelende zeebries, aten wij dagelijks onze lunch. Meestal kozen wij voor bruschetta, een pizza of soep. Dit altijd gecombineerd met een ijskoude typisch Afrikaanse biertjes: Safari of Kilimanjaro beer.

Tijdens het diner heb je een ruime keuze uit gerechten. Zo kan je kiezen voor vlees, vis of zelfgemaakte pizza’s, op recept van de Italiaanse eigenaar van het hotel. 

Ik heb elke avond heerlijk gegeten! Vooral de rijstgerechten met kruidige kip en groenten, vond ik erg lekker. Robert heeft vaak de neiging om nieuwe (onbekende) gerechten uit te proberen op vakantie. Dat vond hij hier niet zo’n succes.. 

Voorzieningen

Naast het restaurant, de bar en het privé strand, is het hotel voorzien van een waanzinnig mooi zwembad. Het zwembad ligt tussen het hoofdgebouw en het restaurant in. 

Het zwembad is omringd met palmbomen, felgekleurde bloemen en ligbedden. Het bad bestaat uit verschillende dieptes, waardoor je er zowel in kunt zwemmen als kunt zonnen.

In de tuin van Sahari Zanzibar vind je prachtige bloemen

Op de begane grond en op de 1e verdieping, is een lounge aanwezig. Deze zijn uitgerust met comfortabele (schommel)banken. 

Het uitzicht vanuit de lounge op de 1e verdieping is erg mooi. Je kijkt uit over het zwembad, de palmbomen, het restaurant en daarachter zie je de zee. 

Mocht je tijdens de verblijf een tatoeage willen zetten, ook dit is mogelijk bij het hotel. Er is een kleine tattoo shop aanwezig. Wij hebben deze kans aan ons voorbij laten gaan 😉

Daarnaast is er ook nog een klein winkeltje, waar handgemaakte Masai artikelen worden verkocht. Een van de Masai vertelde ons, dat de opbrengst hiervan wordt gestuurd naar hun familie op het vaste land. 

Omgeving van het hotel

Zoals je eerder al kon lezen, ligt het Sahari Zanzibar hotel in een typisch Afrikaans dorp. Het vissersdorp genaamd Bwejuu. Een klein dorpje aan de oostkant van het eiland. 

In de ochtend lopen de vrouwen vanuit het dorp, de zee in. Ze plukken zeewier om dit vervolgens te kunnen verkopen. Voor hen een belangrijke bron van inkomsten.

Deze vrouw heeft de hele ochtend zeewier geplukt

Naast de trips die je kan doen op het eiland naar het bekende Stone Town en Jozani Chwaka Bay National Park, is het ook echt de moeite waard om het dorp in te lopen.

Dit geeft je een unieke kijk op de niet-toeristische kant van Zanzibar en je maakt kennis met de cultuur. 

De mensen in het dorp zijn vriendelijk. Ze begroeten je enthousiast en zijn bereid je de weg te wijzen. Kinderen zwaaien enthousiast als ze je zien en lopen met je mee.

De huisjes in Bwejuu zijn eenvoudig. Stenen huisjes met veelal rieten daken. Van luxe is geen sprake en er ligt veel afval (vooral plastic) op straat. 

In de vissersdorpen ligt veel plastic afval

In het dorp is een bouwmarkt achtige winkel en zijn er verschillende kraampjes, waar je vers fruit kunt kopen. 

Verder zijn er meerdere scholen waar de kinderen uit het dorp, in uniform naar toe gaan.

Er lopen veel loslopende koeien op Zanzibar. Zo ook in Bwejuu en op het strand bij het hotel. Deze worden over het algemeen met rust gelaten. Maar als ze te dicht bij het hotel komen, worden ze weggejaagd door de Masai. 

Een masai jaagt een koe weg van het privéstrand

Het is bijzonder om de andere cultuur te mogen zien en ervaren. Maar het is ook confronterend dat het verschil met het hotel en met het leven in Nederland, zo groot is. 

Annemarie

Annemarie is in het dagelijks leven coördinerend pedagogisch ondersteuner. Met veel liefde zet ze zich in voor kinderen met een beperking. In haar vrije tijd probeert ze graag nieuwe gerechten uit (vindt haar man ook fijn) of ontdekt ze weer een stukje van de wereld. Zowel ver weg, als in eigen land. Altijd met haar camera in de aanslag. Haar reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *