Een auto als vervoer in Los Angeles

Openbaar vervoer in Los Angeles? Neem een Uber!

Home » Amerika » Openbaar vervoer in Los Angeles? Neem een Uber!

In steden als Parijs en New York, is het openbaar vervoer je grootste vriend. Heb je geen zin in een lange wandeling, dan duik je op de hoek van de straat de metro in en voor je het weet zit je aan de andere kant van de stad. 

Het openbaar vervoer in Los Angeles is echter een stuk minder goed ontwikkeld. En daarnaast zijn de afstanden tussen de bezienswaardigheden groter dan in andere steden. In dit artikel vertel ik je er alles over, en vertel ik je hoe wij dit oplosten.

Los Angeles. De stad zonder centrum

De meeste steden hebben een duidelijk centrum. De plek waar zo’n beetje alles gebeurt. In New York vind je bijna alle bezienswaardigheden in Manhattan. En nog specifieker, in de onderste helft van Manhattan. Dat is zo’n 25 vierkante kilometer.

In Los Angeles heb je ook wel een soort centrum, Central Los Angeles genaamd. Een gebied bestaande uit 23 wijken, met een totale oppervlakte van 150 vierkante meter. En veel bezienswaardigheden liggen buiten dit centrum.

Wij verbleven in de wijk Del Rey. Voor onze hike in de Hollywood Hills, zouden we 1 uur en 30 minuten onderweg zijn met het ov. Daarbij zou je deels met de bus, en deels met de metro reizen.

Best een eind. Met de auto was het ongeveer 30 minuten. Dat scheelt nogal. Maar, dan moet je wel een auto hebben. Wij kozen ervoor om geen auto te huren tijdens ons verblijf in LA.

We leverde onze huurauto in toen we aankwamen in LA, en pikte de volgende op, op de dag dat we verder reisden naar Las Vegas. 

Annemarie kijkt uit over de Hollywood Hills in Los Angeles

Beperkt openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Los Angeles is dus best inefficiënt. En dat komt door het beperkte aanbod, in combinatie met de grote afstand tussen de bezienswaardigheden. Gelukkig is er de laatste jaren wel het een en ander veranderd. 

Het aantal metrolijnen ging van 3 naar 6. New York heeft er 27, om maar even een voorbeeld te noemen. Met de bus kan ook, maar dan heb je niet alleen last van het drukke verkeer, maar ook van het overstappen. 

Uber to the rescue

De beste optie is om dan een Uber te nemen. Of Lyft natuurlijk, maar daar hebben we nog geen ervaring mee. Waar je ook bent in Los Angeles, we hebben nooit langer dan 5 minuten moeten wachten. Ideaal!

Dus, wil je je verplaatsen in Los Angeles? Misschien zit je net goed en kun je je redden met het ov. Zo niet houd dan rekening met wat extra kosten voor de Uber of een andere taxidienst.

Dit artikel is onderdeel van onze roadtrip langs de westkust van Amerika.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *