Robert & Annemarie bij boot op Zanzibar

Hoe onze passie voor reizen begon met een vertraging

Het begon allemaal in 2015. We gingen onze zomervakantie vieren in Griekenland. En om de prijs laag te houden, vlogen we met een overstap in Kopenhagen. Niet logisch, maar wel lekker goedkoop.

Helaas had onze vlucht vanaf Schiphol zoveel vertraging, dat we onze overstap miste. De volgende vlucht ging pas de volgende ochtend. Balen. Daar ging onze eerste vakantiedag.

Eenmaal terug in Nederland, bleek die vertraging zo gek nog niet. Je hebt in zo’n geval namelijk recht op een vergoeding, afhankelijk van de reisafstand en het aantal uren vertraging.

In ons geval ging dat om 400 euro per persoon. Dat is best lekker. Maar onze vliegmaatschappij gaf ons nog een andere optie. We mochten ook vliegtickets uitzoeken met een waarde van maximaal 800 euro per persoon.

Zouden we dan eerder dan verwacht onze grote reisdroom waar kunnen maken? Een trip naar New York City

Ja, het kon! De tickets kostte ongeveer 700 euro per persoon (inmiddels is dat een stuk minder). Dat paste dus gemakkelijk binnen die 800 euro, die we als vergoeding kregen.

Een klein jaar later was het zover. Op 12 september 2016 vertrokken we voor 10 dagen naar The City That Never Sleeps. Een onvergetelijke reis.

Op TravelCapture vertellen we je alles over deze, en onze andere reizen. Maar ook binnen Nederland gaan we er vaak even tussenuit. Het is een gezamenlijke hobby van ons om hotels en restaurants te ontdekken. Ook deze verhalen lees je op onze site.

Meer over Robert

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden.

Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Annemarie is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met haar ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. 

Meer over Annemarie

Annemarie is in het dagelijks leven coördinerend pedagogisch ondersteuner. Zij werkt met kinderen met een beperking, en als jeugdhulpverlener binnen het onderwijs.

In haar vrije tijd probeert ze graag nieuwe gerechten uit (vindt Robert ook fijn) of ontdekt ze weer een stukje van de wereld. Zowel ver weg, als in eigen land. Altijd met haar camera in de aanslag.

Samenwerken

Dat kan natuurlijk. Neem contact met ons op.