Resultaat schietbaan Las Vegas

Overdag iets doen in Las Vegas? Ga los op de schietbaan

Home » Amerika » Stedentrip Las Vegas » Overdag iets doen in Las Vegas? Ga los op de schietbaan

Las Vegas komt ‘s avonds helemaal tot leven. Het is een hele belevenis om over de Strip te wandelen. Je kijkt je ogen uit naar de verlichte hotels en casino’s. Genoeg te doen dus.

Maar wat doe je overdag in Las Vegas? Als je echt een kick wil krijgen, ga dan naar de schietbaan en knal er lekker op los. 

Eigenlijk best apart hoe het er in bepaalde staten, zoals Nevada, aan toe gaat. Hier in Nederland kun je het wel vergeten, om even met een geweer te komen schieten.

Maar in Las Vegas is dat geen probleem. Je loopt gewoon een gunstore binnen en geeft aan dat je wil schieten. Je kiest de wapens uit, rekent af en loopt mee met de instructeur.

het assortiment van the gun store

Voor je het weet sta je met een machinegeweer in je handen, een stuk papier aan flarden te knallen. Ik heb dat altijd al eens willen doen. Willen ervaren hoe het is om die terugslag te voelen.

Nu was het moment daar….

Welkom in de snoepwinkel die The Gun Store heet

Wij gingen naar The Gun Store aan E Tropicana Avenue, vlakbij ons eerste hotel in Las Vegas.

Bij binnenkomst beland je echt in een snoepwinkel. De wanden hangen vol met geweren. Machinegeweren, shotguns, sniper rifles. Zo’n beetje alles uit Call of Duty hangt hier aan de muur. 

Je kunt voor een pakket gaan, of zelf je geweren uitzoeken. Bij elk geweer staat een prijs vermeld. De grote sniper rifles hadden een prijs van 25 dollar….. per kogel. Misschien een volgende keer.

Wij kozen voor een pakket met een pistool (P226) en twee machinegeweren (MP5 en AR15). Dat pakket kost 99.95 dollar per persoon. Daarvoor krijg je:

  • 10 schoten met de P226
  • 25 schoten met de MP5
  • 25 schoten met de AR15
  • Een schietschijf per geweer (krijg je mee naar huis)
  • Een gratis t-shirt van The Gun Store (doet het goed als chill-outfit)

En dan… schieten maar!

En dan mag je (na een instructie) om de beurt gaan schieten. We begonnen met het pistool. Eerlijk gezegd verbaasde het mij hoe hard de terugslag was. Had ik niet gedacht van zo’n pistooltje. 

Schieten op de schietbaan in Las Vegas

Ik vind het bijzonder dat het zo lastig is om goed te richten. En dan schieten wij nog op een stilstaand target. Het lijkt altijd zo makkelijk in die films en series ;).

Daarna kwam het betere werk. Eerst de MP5. Een populair machinegeweer. Arrestatieteams in Nederland gebruiken ‘m bijvoorbeeld ook. Annemarie vond het vooraf maar een eng idee. Maar uiteindelijk kreeg ze zelf ook een kick van het schieten.

The best for last

Als laatste was de AR15 aan de beurt. Zo’n beetje het meest populaire machinegeweer in Amerika. 

Deze was het zwaarste van de drie, en had ook de hardste terugslag. Achteraf had ik dan ook een flinke blauwe plek bij m’n sleutelbeen. Maar dat was het meer dan waard. 

Uiteindelijk was het tijd om de scores te bekijken. Ik heb mij niet gericht op het halen van de meeste punten, maar heb alle kogels door ‘zijn’ hoofd geschoten. Weet je in ieder geval zeker dat hij niet meer opstaat. 

Annemarie ging wel voor de punten, en scoorde dan ook hoger dan ik…. 

Schieten in Las Vegas. Een unieke ervaring

Uiteindelijk liepen we voldaan de deur uit met een unieke, nieuwe ervaring op zak. De schietschijven hangen ondertussen aan de muur op onze zolder.

Dit artikel is onderdeel van onze roadtrip langs de westkust van Amerika.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *