Onze Airbnb in Los Angeles

Verblijf in een Airbnb in Los Angeles: onze ervaring

Home » Amerika » Stedentrip Los Angeles » Verblijf in een Airbnb in Los Angeles: onze ervaring

Kies je voor een hotel of een Airbnb als verblijfplaats in Los Angeles? Wij kozen uiteindelijk voor een Airbnb. In dit artikel vertel ik je waarom en hoe dat is bevallen.

Een Airbnb of toch een hotel?

De hotels die voldeden aan onze eisen, kostte zo’n 150 euro per nacht. Geen gekke prijs voor een overnachting in LA. Voor datzelfde geld konden we ook een leuke Airbnb boeken. 

Wij vonden het wel lekker om echt een eigen plek te hebben. Zo’n grote stad is natuurlijk lekker druk. Daarom vinden we het fijn om ‘s morgens rustig op te starten.

Koffie zetten, eitje in de pan, broodjes in de oven. Heerlijk.

Het verhaal achter onze Airbnb 

Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een Airbnb in de wijk Marina Del Rey. Een nette wijk dichtbij het strand van Venice Beach.

De haven Marina Del Rey

We verbleven in een soort bijgebouw. Een klein huisje in de tuin. Bij aankomst werden we verwelkomt door de vriendelijke Val. Val woont hier samen met haar man, zoontje en twee honden. 

Het huisje was ooit ingericht voor vrienden van Val en haar man. Die waren hun huis aan het verbouwen, en moesten tijdelijk een andere woonruimte hebben. 

Toen die vrienden vertrokken waren, zaten ze met een leeg huisje. En toen kwam het idee om het huisje aan te bieden op Airbnb. Als we Val mogen geloven, is dat een groot succes.

Privacy en rust

Wij hebben niet zo veel met sociale contacten op vakantie. Heb jij dat ook? Een praatje maken is natuurlijk leuk. Maar meestal sla ik Airbnb’s die in de achtertuin staan over. 

Gelukkig lazen we in de reviews dat je veel privacy hebt en dat je niemand hoeft te zien. En dat klopte helemaal. 

We hadden een eigen poort die naar het huisje leidde. Je hoefde niemand te zien als je dat niet zou willen. 


Het huisje had alles wat je nodig hebt: een bed, zithoek met tv, een eethoek en een keukentje met twee kookpitten, koffiezetapparaat en een oventje. Klein maar fijn.

Vanuit het huisje kon je ook de tuin van de bewoners in. Die mochten we vrij gebruiken, als we geen problemen hadden met de twee honden die daar rondliepen. Nugget en Rocket bleken erg leuk gezelschap :).

Al met al hebben wij enorm genoten van de stad en onze overnachtingsplek. We fietsen met de beachcruisers in een kwartiertje naar Venice Beach.

Omdat je in een woonwijk zit, kom je echt ‘thuis’ in een oase van rust. 

Hoe gaaf is dat. Met de beachcruisers langs Venice Beach

De belangrijkste tip voor de juist Airbnb in Los Angeles

De locatie van je verblijfplaats is altijd belangrijk. Maar in Los Angeles moet je extra goed opletten. Deze stad heeft namelijk niet echt een centrum…

In de meeste steden, heb je een duidelijk centrum. Daar vind je 90% van de bezienswaardigheden. Als je wel eens in een stad als Parijs, Londen of New York bent geweest, begrijp je wat ik bedoel. 

Een groot deel van die steden zie je niet eens. Simpelweg omdat er niets te zien valt. Maar in LA is dat anders. Daar liggen bezienswaardigheden ver uit elkaar. 

Om je een idee te geven: in New York liggen bijna alle bezienswaardigheden binnen een oppervlakte van zo’n 25 vierkante kilometer. In Los Angeles is dat 150 vierkante kilometer.

Pak de auto of een Uber

Je kunt maar zo een uur rijden verwijderd zijn van een bezienswaardigheid. Met het openbaar vervoer duurt vaak nog langer. Want de bus- en metrolijnen zijn beperkt. 

Zeker als je (zoals wij) in een woonwijk zit. Een uitstapje naar de Hollywood Hills, kost je met het OV een uur en drie kwartier. Pak je de auto, dan ben je er met een half uur. 

Annemarie kijkt uit over de Hollywood Hills en Downtown LA

Wij hadden geen auto tijden ons verblijf in LA (bij onze Airbnb is parkeren trouwens geen probleem). Toen wij in LA arriveerden, hebben we de auto ingeleverd. En op de dag dat we verder reisden, pikten we weer een nieuwe auto op.

Daarom hebben wij veel gereisd met Uber. Waar je ook bent, binnen 5 minuten staat er een taxi voor je neus. Kost iets meer, maar het scheelt je gewoon een paar uur aan reistijd per dag.

Het is simpelweg onmogelijk om overal dichtbij te zitten. Maar wanneer je dat eenmaal weet, kun je je daarop instellen. Wij hebben enorm genoten van ons verblijf in LA en zouden zo weer teruggaan naar Val. En naar Nugget en Rocket natuurlijk ;).

Dit artikel is onderdeel van onze roadtrip langs de westkust van Amerika.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments