Overnachten bij Hotel U Zvonu in Vrchlabí: onze ervaring

Home » Europa » Tsjechië » Overnachten bij Hotel U Zvonu in Vrchlabí: onze ervaring

Tijdens ons verblijf in Vrchlabí verbleven we drie nachten in Hotel U Zvonu. Onze ervaring en handige tips lees je hier.

Adres: Krkonošská 27, Vrchlabí 543 01, Tsjechië
Aantal sterren: 3
Bekijk actuele prijzen van dit hotel

Belangrijkste voor- en nadelen

Voordelen

  • Ligging aan de hoofdstraat
  • Goede prijs
  • Ruime badkamer
  • Gratis parkeren achter het hotel
  • Zitje (twee stoelen & tafel) op de kamer

Nadelen

  • Geen koelkastje op de kamer
  • Te zachte kussens

Waarom hier?

Nadat onze vakantieplannen voor Mallorca al meerdere keren geannuleerd moesten worden door het Coronavirus, besloten we deze keer zelf de knoop door te hakken. In plaats van afwachten of het wel of niet zou gaan lukken, besloten we zelf om te vakantie om te boeken.

Mallorca had op dat moment (juli 2021) kleurcode donkerrood. Omdat we nu toch echt wel weer heel graag naar het buitenland op vakantie wilden, zijn we op zoek gegaan naar landen met kleurcode groen. Een van die landen bleek Tsjechië te zijn. 

(Geen) liefde voor Tsjechië

Robert was direct enthousiast. Hij is vroeger meerdere keren met zijn ouders, broer en zus op vakantie geweest in Tsjechië, in het stadje Vrchlabí. 

Al zo lang als ik hem ken, raakt hij niet uitgepraat over de heerlijke gepaneerde kipschnitzels mét een schijfje citroen en de camping aan het meer, waar ze zo vaak zijn geweest. 

Ik was niet zo gecharmeerd van Tsjechië. Het beeld dat ik ervan had was nou niet bepaald rooskleurig; een ouderwets oostblokland met afbrokkelende gebouwen en vooral oude mensen.

Maar toch werd ik aangestoken door Robert zijn enthousiasme. En na al die jaren was ik benieuwd naar het land waar mijn schoonfamilie nog regelmatig herinneringen over ophaalt.

Compromis

Robert en ik besloten (als compromis) dat we de vakantie zouden opsplitsen in twee delen: eerst vier dagen met een huurauto Vrchlabí en de omgeving verkennen, daarna vier dagen Praag.
Als we dan naar Tsjechië zouden gaan, moest Praag onderdeel worden van de reis.

Het grote voordeel van Tsjechië en dan met name de kleinere plaatsen, is dat de prijzen een stuk lager liggen dan in Nederland. Wij betaalden bij Hotel U Zvonu in Vrchlabí ongeveer 51 euro per nacht. Voor deze prijs kregen we een hotelkamer met eigen badkamer van in totaal 25m², inclusief ontbijt. Ook het parkeren zat bij de prijs in.

Omgeving

De omgeving van Vrchlabí is prachtig. Veel pastelkleurige gebouwen in een groen heuvellandschap. Maar ook als je net even wat verder rijdt, kom je op unieke plekken. 

Hieronder vind je een aantal bezienswaardigheden en de afstanden vanaf Hotel U Zvonu:

Wij kijken elk naar uit naar het nieuwe seizoen van ‘Wie is de Mol?’. Tijdens het laatste seizoen vonden de opnames plaats in Tsjechië. Toen we onze reis hadden geboekt, gingen we op zoek naar plekken uit het tv programma die mogelijk in de buurt lagen. 

Een van de bezienswaardigheden die de deelnemers van WIDM bezochten, was Prachovské Skály. Een sprookjesachtig natuurgebied met indrukwekkend hoge rotsen en -als je die eenmaal hebt beklommen- ontzettend mooie uitzichten. 

Prachovské Skály maakt deel uit van het Boheems Paradijs, het eerste beschermde natuurgebied van Tsjechië. Je vindt de rotsen ten noorden van de plaats Jičín. 

Špindlerův Mlýn 17 km

Als je in Vrchlabí op vakantie bent, mag een bezoek aan skigebied Špindlerův Mlýn niet ontbreken. De route er naartoe is waanzinnig mooi. Slingerende wegen door het groene Reuzengebergte. 

Eenmaal aangekomen in Špindlerův Mlýn kan je niet om de vele hotels, skiliften en ski pistes heen. De plaats wordt ook wel Tsjechisch Aspen genoemd en is in 2017 uitgeroepen tot: ‘Czech Republic’s Best Ski Resort 2017’.

  • Praag 134 km

Vrchlabí: 5 bezienswaardigheden van deze verborgen parel in Tsjechië

Eindoordeel Hotel U Zvonu

Het inchecken bij het hotel verliep soepel. Met een code die we per sms hadden ontvangen, openden we de deur van het hotel. Met een andere code openden we een van de kluisjes, waarin de sleutelkaarten voor onze hotelkamer lagen. 

Alleen in het hotel

Wij bezochten Vrchlabí buiten het hoogseizoen om. Hierdoor waren er nauwelijks tot geen andere hotelgasten aanwezig. 

Na de eerste nacht waren wij de enige gasten in het hotel, vertelde de eigenaar. Hierdoor mochten we gebruik maken van het ontbijt bij het hotel aan de overkant. Dat vonden we geen enkel probleem.

Het gekke was wel dat we ‘s nachts als enigen in het hotel sliepen. Er was geen personeel aanwezig en dat voelde apart. Je bent hierdoor toch alert op onbekende geluiden.

Het échte Tsjechië

Ons verblijf in Vrchlabí maakte onze vakantie in Tsjechië compleet. Hierdoor hebben we niet alleen het prachtige Praag gezien, maar ook het échte Tsjechië. 

Het Reuzengebergte, de sprookjesachtige rotsen van Prachov, de schilderachtige dorpjes en het groene heuvellandschap, maken dat ik op mijn vooroordelen over Tsjechië terug moet komen. Wat een prachtig land!

Annemarie

Annemarie is in het dagelijks leven coördinerend pedagogisch ondersteuner. Met veel liefde zet ze zich in voor kinderen met een beperking. In haar vrije tijd probeert ze graag nieuwe gerechten uit (vindt haar man ook fijn) of ontdekt ze weer een stukje van de wereld. Zowel ver weg, als in eigen land. Altijd met haar camera in de aanslag. Haar reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *