Ibis om de hoek bij Gare du Nord

Overnachten bij ibis Paris Gare du Nord TGV in Parijs: onze ervaring

Home » Europa » Stedentrip Parijs » Overnachten bij ibis Paris Gare du Nord TGV in Parijs: onze ervaring

Is dit ook voor jou de ideale overnachtingsplek voor je stedentrip naar Parijs? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het hotel en de omgeving.

Adres: 31 33 Rue de Saint-Quentin, 75010 Parijs, Frankrijk
Aantal sterren: 3
Bekijk actuele prijzen van dit hotel

Belangrijkste voor- en nadelen

Voordelen

  • 150 meter van Gare Du Nord
  • 170 meter van dichtstbijzijnde metrostation
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen

  • Sobere inrichting
  • Kleine kamer

Waarom hier?

We pakken eigenlijk altijd het vliegtuig als we op vakantie gaan. Ook voor een stedentrip. Het nadeel daarvan is dat je altijd best ver van het centrum landt. Als je van vliegveld Charles De Gaulle naar het centrum van Parijs wil, ben je zo 40-60 minuten onderweg. 

Maar deze keer hebben we het anders aangepakt. We zijn met de trein gegaan! Een van de voordelen van de trein naar Parijs, is dat je in het centrum van de stad uitstapt. 

Bij Gare Du Nord om precies te zijn. Een van de grootste treinstations van Parijs (en ook een bezienswaardigheid op zich).

Gare du Nord Parijs

We gingen op zoek naar een hotel op loopafstand van het treinstation. En zo kwamen we bij ibis Paris Gare du Nord TGV uit, op 150 meter lopen vanaf Gare Du Nord. Perfect!

Natuurlijk hebben we nog even de reviews gecheckt, maar we waren al snel overtuigd. Dit was gewoon een heel prima hotel voor een stedentrip. 

Daarnaast voelde Annemarie zich niet heel veilig toen ze even alleen naar buiten ging om wat foto’s te maken. Er werd al snel naar d’r gefloten en die man liep nog even achter haar aan. Of dat toeval was of kenmerkend voor de buurt, weten we niet.

Omgeving

Je vindt ibis Paris Gare du Nord TGV in het 10e arrondissement. Je zit al in het centrum van Parijs, dus alle bezienswaardigheden zijn goed bereikbaar. Je kunt Parijs te voet verkennen, maar dan moet je soms wel flinke afstanden afleggen. Ben je het lopen zat? Geen probleem. Je vindt altijd wel een metrostation in de buurt.

Hieronder de afstanden vanaf het hotel tot de bezienswaardigheid. Zowel te voet als met de metro.

BezienswaardigheidTe voetMetro
Sacré-Coeur22 min18 min
Louvre34 min17 min
Eiffeltoren1 u 11 min33 min
Arc de Triomphe1 u21 min
Notre Dame42 min19 min
Musée d’Orsay45 min22 min
Jardin du Luxembourg50 min20 min
Grande Arche2 u24 min

Eindoordeel ibis Paris Gare du Nord TGV

Ons verblijf in ibis Paris Gare du Nord TGV is over het algemeen goed bevallen. Het is een net hotel, maar niet echt bijzonder. Vooral de ligging vlakbij Gare du Nord is ideaal als je met de trein naar Parijs gaat. 

We hebben tijdens ons verblijf veel gebruik gemaakt van de metro. Wil je Parijs vooral te voet verkennen, maar wil je geen uren lopen? Dan is het misschien beter om een hotel dichterbij de bezienswaardigheden te boeken. Hou dan wel rekening met hogere prijzen.

En dan nog even over die trein. We noemde al dat je direct uitstapt in het centrum van Parijs. Maar daarnaast vonden we de trein ook comfortabeler dan het vliegtuig. Je hoeft niet lang van tevoren aanwezig te zijn en je hoeft ook niet langs de douane. En je zit ook nog eens op heerlijke grote stoelen. Je zweeft gewoon over de rails.

Een perfect begin van je stedentrip.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *