Highway 1 Bixby Bridge

Overnachten bij Pacific Coast Roadhouse in San Simeon: onze ervaring

Home » Amerika » Westkust Amerika » Overnachten bij Pacific Coast Roadhouse in San Simeon: onze ervaring

We reden de Highway 1 in twee dagen en kozen Pacific Coast Roadhouse als overnachtingsplek. Hieronder vertel ik je hoe dat beviel en wat we anders hadden gedaan.

Adres: 9280 Castillo Dr, San Simeon, CA 93452, Verenigde Staten
Aantal sterren: 2
Bekijk actuele prijzen op Booking.com

Belangrijkste voor- en nadelen

Voordelen

  • Direct aan de Highway 1
  • Lage prijs
  • Nette kamers
  • Gratis parkeren

Nadelen

  • Slecht ontbijt (gratis)
  • Harde bedden

Waarom hier?

We waren onderweg van San Francisco naar Los Angeles via de Highway 1. Ook wel Pacific Coast Highway genoemd. Een geweldig mooie route die bijna volledig langs de kust loopt. Je komt langs een eindeloze hoeveelheid bezienswaardigheden en uitkijkpunten over de Stille oceaan. 

In theorie kun je de hele route in een dag rijden. Maar het idee van deze route is niet om snel van A naar B te rijden. Nee, dit is echt een route waarbij je van de ene in de andere verbazing valt. Wát mooi!

Om je een idee te geven: we hebben 11 uur gedaan over een rit van 326 km :).

De route van San Fracisco naar Los Angeles, met op de helft van de route de plaats San Simeon

Houd er rekening mee dat er hele stukken van de Highway 1 zijn, waar je geen enkel motel of hotel tegenkomt. Je merkt meteen dat San Simeon een populaire overnachtingsplaats is. Je vindt er minstens 10 motels op een rij. 

Van die tien motels, kozen wij voor de Pacific Coast Roadhouse (voorheen Days Inn). Simpelweg om de prijs. We sliepen daar voor 74 euro, inclusief ontbijt (goedkoper kan ook). 

Ondanks de lage prijs, zijn de beoordelingen prima. Gemiddeld een 7,7 uit meer dan 900 beoordelingen. 

Verder hadden we geen hoge eisen aan deze overnachting. Ik bedoel, we wilden gewoon even slapen, douchen en weer door. Meer dan een schone kamer heb je dan toch niet nodig?

Ontbijttip: vanaf 07:30 uur kun je terecht bij Cavelier Restaurant aan de overkant van de weg. 

Omgeving

Eigenlijk is de Highway 1 een grote bezienswaardigheid in de omgeving van Pacific Coast Roadhouse. In de directe omgeving heb je ook een paar bezienswaardigheden, al hebben we daar zelf niet echt op gelet. 

Eindconclusie Pacific Coast Roadhouse

Eigenlijk hadden we liever ergens anders overnacht. Niet omdat de Pacific Coast Roadhouse tegenviel. Nee, onze overnachting beviel prima. Maar achteraf gezien hadden we deze route liever in drie dagen gereden. Het zit namelijk zo:

De eerste helft van de route is het mooiste. Je komt bijvoorbeeld langs de 17-Mile drive en het sprookjesachtige plaatsje Carmel-by-the-Sea (hier moet je echt even rondlopen). 

Onderweg aten we in het restaurant van het Fernwood Resort

We vertrokken die ochtend om 10 uur en kwamen om 21:00 uur aan bij de Pacific Coast Roadhouse. Dat was een lange dag. En we hadden ons prima nóg langer kunnen vermaken. 

Daarom had ik de Highway 1 liever in drie dagen gereden. Carmel-by-the-Sea is dan een hele leuke plek voor de eerste overnachting.

In elke prijscategorie is wat te vinden. Een nachtje in Carmel-by-the-Sea kost tussen de 90 en 600 euro. Het scheelt je ook zo’n drie uur rijden (met een paar stops meegerekend) vergeleken met San Simeon. 


En geloof mij. Die drie uur maak je gemakkelijk vol die eerste dag :).

De tweede overnachting zou ik dan geboekt hebben in Santa Barbara. Een plaats waar je je een hele dag kan vermaken, maar die wij hebben overgeslagen.

Keuzes, keuzes, keuzes. Daar komt het eigenlijk op neer bij het plannen van een roadtrip. Je móet ergens keuzes maken. Tenzij je een onbeperkt budget hebt en ongelimiteerde vakantiedagen. 

Maar geen nood. Ook als je de route toch in twee dagen rijdt, weet ik zeker dat je van het ene in het andere ‘wow-moment’ valt. 

Dit artikel is onderdeel van onze roadtrip langs de westkust van Amerika.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments