Highway 1 Bixby Bridge

Overnachten bij motel Days Inn in San Simeon: onze ervaring

Home » Amerika » Westkust Amerika » Overnachten bij motel Days Inn in San Simeon: onze ervaring

In theorie zou je in een dag via de Highway 1, van San Francisco naar LA kunnen rijden. Maar dat doe je natuurlijk niet. Deze rit gaat niet om de eindbestemming, maar om de rit op zich. Het is met recht een droomroute te noemen. In dit artikel vertel ik je waarom wij San Simeon kozen als tussenstop.

Waarom overnachten in San Simeon

De afstand van San Francisco naar Los Angeles bedraagt ongeveer 700 kilometer. Volgens Google Maps doe je daar zo’n 8 uur over. Maar wil je alles zien, dan moet je er minimaal twee dagen voor uittrekken. 

De route van San Fracisco naar Los Angeles, met op de helft van de route de plaats San Simeon

Dat betekent dat je een overnachtingsplek nodig hebt. Wij deden dat in het plaatsje San Simeon. De reden is eigenlijk heel simpel. San Simeon ligt op de helft tussen San Francisco en LA.  

Houd er rekening mee dat er hele stukken van de Highway 1 zijn, waar je geen enkel motel of hotel tegenkomt. Je merkt meteen dat San Simeon een populaire overnachtingsplaats is. Je vindt er minstens 10 motels op een rij. 

Keuze voor Days Inn

En van die tien motels, kozen wij voor de Days Inn. Simpelweg om de prijs. Je slaapt daar voor 77 euro, inclusief ontbijt. 

Ondanks de lage prijs, zijn de beoordelingen prima. Gemiddeld een 7,7 uit meer dan 700 beoordelingen (zouden ze iets met het getal 7 hebben?). 

Verder hadden we geen hoge eisen aan deze overnachting. Ik bedoel, we wilden gewoon even slapen, douchen en weer door. Meer dan een schone kamer heb je dan toch niet nodig?

Voordelen van Days Inn San Simeon

  • Goedkoop & schoon
  • Continentaal ontbijt inbegrepen
  • Parkeren voor de deur
  • Gelegen aan de Highway 1

Stel je van het ontbijt trouwens niet zoveel voor. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd. Bij Days Inn komt dat neer op koffie en thee, en daarnaast alleen wat zoete snacks. 

Wil je een goede bodem leggen, dan kun je vanaf 07:30 uur terecht bij Cavalier Restaurant aan de overkant van de weg.

Liever ergens anders overnacht langs de Highway 1

Niet omdat de Days Inn tegenviel. Nee, onze overnachting beviel prima. Maar achteraf gezien hadden we deze route liever in drie dagen gereden. Het zit namelijk zo:

De eerste helft van de route is het mooiste. Je komt bijvoorbeeld langs de 17-Mile drive en het sprookjesachtige plaatsje Carmel-by-the-Sea (hier moet je echt even rondlopen). 

Onderweg aten we in het restaurant van het Fernwood Resort

We vertrokken die ochtend om 10 uur en kwamen om 21:00 uur aan bij de Days Inn. Dat was een lange dag. En we hadden ons prima nóg langer kunnen vermaken. 

Daarom had ik de Highway 1 liever in drie dagen gereden. Carmel-by-the-Sea is dan een hele leuke plek voor de eerste overnachting.

In elke prijscategorie is wat te vinden. Een nachtje in Carmel-by-the-Sea kost tussen de 90 en 600 euro. Het scheelt je ook zo’n drie uur rijden (met een paar stops meegerekend) vergeleken met San Simeon. 

En geloof mij. Die drie uur maak je gemakkelijk vol die eerste dag :).

De tweede overnachting zou ik dan geboekt hebben in Santa Barbara. Een plaats waar je je een hele dag kan vermaken, maar die wij hebben overgeslagen.

Keuzes, keuzes, keuzes. Daar komt het eigenlijk op neer bij het plannen van een roadtrip. Je móet ergens keuzes maken. Tenzij je een onbeperkt budget hebt en ongelimiteerde vakantiedagen. 

Maar geen nood. Ook als je de route toch in twee dagen rijdt, weet ik zeker dat je van het ene in het andere ‘wow-moment’ valt. 

Afsluiting van de Highway 1?!

Vlak voordat wij aan onze roadtrip zouden beginnen, werd de Highway 1 ter hoogte van Ragged Point, afgesloten. Modderstromen hadden de hele weg weggespoeld.

We baalden enorm. Want daardoor zouden we een heel stuk van de kust missen. Je kunt niet eventjes een omweggetje nemen. Nee, we zouden een heel stuk door het binnenland moeten rijden.

Daardoor was het ook niet mogelijk om te overnachten in San Simeon. Wat nu? Er waren slechts een paar opties. De een viel al snel af. Dat was een smerig motel direct aan de weg. Volgens de reviews trilde je bijna uit je bed als er weer een vrachtwagen langsreed. 

Die viel in ieder geval af. Als ik een hele dag moet autorijden, wil ik wel een beetje lekker slapen. Wel zo veilig voor onszelf en iedereen die we tegenkomen ;).

Gelukkig was er nog een optie: de Lucia Lodge. Met een geweldig uitzicht over de Stille Oceaan. Prijs? 300 euro voor een nachtje. Oeps…. Wat doe je dan? Een goedkoop motel boeken en geen oog dicht doen, of maar wat meer betalen?

We kozen voor het laatste en boekten een kamer bij de Lucia Lodge. Vooruit dan maar. We doen eens gek:). 

Maar toen kwam er goed nieuws binnen. Enkele weken voordat wij zouden arriveren, ging de Highway 1 weer volledig open. Yes! Wij blij. 

We hebben direct de Lucia Lodge geannuleerd. Gelukkig kregen we bijna alles terug. We hebben toen alsnog bij de Days Inn geboekt.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Deel je vragen of ervaringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *