Hotelkamer Strandhotel Golfzang

Overnachten bij Strandhotel Golfzang in Egmond aan Zee: onze ervaring

Home » Weekend weg in Nederland » Overnachten bij Strandhotel Golfzang in Egmond aan Zee: onze ervaring

Ook in de winter is het heerlijk om even uit te waaien aan het strand. Dit keer gingen we naar Egmond aan Zee en verbleven we in Strandhotel Golfzang. Hieronder ontdek je hoe dat was.

Adres: Boulevard Noord 8, 1931 CJ Egmond aan Zee
Aantal sterren: 3
Bekijk actuele prijzen op Booking.com

Belangrijkste voor- en nadelen

Voordelen

  • 10 meter van het strand
  • Fris en modern ingericht
  • Prachtig restaurant (EAZEE)
  • Goed ontbijt is inbegrepen

Nadelen

  • We hebben ons best gedaan maar kunnen geen nadelen bedenken

Waarom hier?

We zaten middenin de drukste maand van het jaar (december), en wilden er nog even samen tussenuit. Uitwaaien op het strand, warme chocolademelk drinken en elke avond een nieuw restaurant ontdekken. 

Een weekendje weg voelt dan echt als een minivakantie. We gingen op zoek naar een badplaats aan de Nederlandse kust. Iets anders dan anders. Dit keer dus even geen Scheveningen. 

Uiteindelijk kwamen we uit bij Egmond aan Zee. In die hoek van het land waren we nog niet eerder geweest. Je vindt er slechts een handjevol hotels aan het strand. Strandhotel Golfzang trok direct onze aandacht door de moderne inrichting, de goede beoordelingen en de ligging.

Parkeertip: van 1 november t/m 29 februari is het gratis parkeren in Egmond aan Zee. Je kan dus recht tegenover het hotel je auto aan de boulevard parkeren. Buiten deze periode om is het betaald parkeren. Je hebt dan de volgende opties:

Mooie lucht bij het strand

Op straat: 12 per dag
Parkeergarage hotel: 12,50 per nacht
Parkeren op straat met parkeerkaart van Golfzang: 6,25 per nacht

Controleer voor je vertrek even de site van het hotel en Egmond.nl voor up-to-date tarieven.

Omgeving

Bij ons begint het feest altijd al op de heenweg. We zoeken dan ergens op de route een leuke plek om te lunchen. Deze keer deden we dat bij het Eye Filmmuseum in Amsterdam. 

Een hele leuke plek, want je kijkt uit op het IJ en de boten die voorbij komen. Met mooi weer kun je ook op het terras zitten. Ja, dit was een heel goed begin van ons weekendje weg. 

Ook in de directe omgeving van Egmond aan Zee kun je je prima een paar dagen vermaken. Wandel over het strand langs de verschillende strandtenten, shop in de gezellige winkelstraat of beklim de vuurtoren. 

Wij vonden het leuk om een middagje door Bergen te struinen. Een typisch dorpje. Gezellig, goed verzorgd en met mooie oude huisjes. 

‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij Cunst. Een klein restaurantje die je zo voorbij zou lopen. Een fijne rustige plek om weer een nieuw gerecht te proberen. 

Wat zit er nog meer in de buurt?

  • Alkmaar 12 km
  • Heerhugowaard 20 km
  • Bergen 11 km

Eindconclusie Strandhotel Golfzang

We zijn heerlijk uitgewaaid op het strand van Egmond aan Zee. En Strandhotel Golfzang bleek de perfecte plek om te overnachten. De kamer is ruim, schoon en modern. En het restaurant op de begane grond (EAZEE) was het gezelligste restaurant wat we tegen zijn gekomen hier. 

Ook in de omgeving is genoeg te doen om je een paar dagen te vermaken. Wandelen, fietsen of gewoon genieten in een strandtent.

Heerlijk! Warme choco na een strandwandeling
Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *