Hotelkamer Strandhotel Golfzang

Overnachten bij Strandhotel Golfzang in Egmond aan Zee: onze ervaring

Home » Weekend weg in Nederland » Overnachten bij Strandhotel Golfzang in Egmond aan Zee: onze ervaring

Uitwaaien op het strand. Dat is toch heerlijk? Na de zomer, is de herfst mijn favoriete seizoen. Vooral wanneer het een graad of acht is, met een harde wind en een miezerregen.

Echt genieten. 

Maar of je nu houdt van de zomer of de herfst, uitwaaien op het strand is altijd lekker. Deze keer gingen we hiervoor naar Egmond aan Zee, en verbleven bij Strandhotel Golfzang. 

Wat ons betreft de ideale plek om te overnachten. Je loopt het hotel uit, steekt de straat over, en je bent op het strand. In dit artikel deel ik onze ervaring en tips met je. 

Mooie lucht bij het strand

Waarom Strandhotel Golfzang

We zaten middenin de drukste maand van het jaar (december), en wilden er nog even samen tussenuit. Uitwaaien op het strand, warme chocolademelk drinken en elke avond een nieuw restaurant ontdekken.

Een weekendje weg voelt dan echt als een minivakantie. 

We gingen op zoek naar een badplaats aan de Nederlandse kust. Iets anders dan anders. Dit keer dus even geen Scheveningen.

Uiteindelijk kwamen we uit bij Egmond aan Zee. In die hoek van het land waren we nog niet eerder geweest. Je vindt er slechts een handjevol hotels aan het strand.

Dat maakt de zoektocht een stuk makkelijker. Wij kwamen al snel uit bij Strandhotel Golfzang. De volgende punten trokken ons over de streep:

  • Beoordeeld met een 8,9 uit 2100+ beoordelingen
  • Aan het strand
  • Moderne uitstraling van het hotel
  • Modern ingerichte kamers
  • Prachtig restaurant aan de boulevard
  • Prijs is inclusief erg goed ontbijt

Ga je tussen 1 november en 29 februari? Dan is parkeren in Egmond aan Zee gratis. Ook direct voor de deur van het hotel. 

Het verblijf + restauranttip

We hebben met veel plezier overnacht bij Strandhotel Golfzang. De kamers waren, zoals op de foto’s, modern en goed onderhouden. Lekker schoon ook. 

Na een wandeling op het stand, ploften we neer in een gezellig hoekje met ‘open haard’. Het is net een woonkamer.

Heerlijk! Warme choco na een strandwandeling

Doordat de zithoek een beetje weggestopt is, zit je niet in de drukte van het restaurant (EAZEE genaamd). Ideaal. Dat restaurant is trouwens erg mooi ingericht. Hier is duidelijk over nagedacht. 

Rechts achterin (van buitenaf gezien) heb je een aantal zithoeken die omringt zijn met boekenkasten. Erg gezellig. Zowel met z’n tweeën, als met een groep. En als je wil, kun je de hele dag zitten lezen. 

Ook leuk: ze serveren allemaal verschillende speciaalbieren. De Gouden Carolus Tripel is een aanrader :). 

Restauranttip: Wij hebben ‘s avonds heerlijk gegeten bij Het Wapen van Egmond. Een sfeervol restaurant op de Voorstraat 150.  Direct aan de winkelstraat van Egmond aan Zee. 

Lekker uit eten bij Het Wapen van Egemond

Uit eten in Bergen

We gingen een avond naar Bergen als uitstapje. Een chic plaatsje. Leuk om even rond te struinen. We gingen naar Bergen omdat we online een leuk restaurant hadden gezien: restaurant Cunst.

Als je niet weet waar het zit, loop je er zo langs. Gelukkig wisten wij het wel te vinden want tjonge, wat hebben wij daar lekker gegeten! We hadden een drie gangen chefs keuzemenu. 

Sinds een paar jaar zijn wij helemaal fan van verrassingsmenu’s. Je krijgt dan van die gerechten die je nooit besteld had, maar die toch vreselijk lekker blijken te zijn.

‘s Avonds hebben we bij EAZEE nog heerlijk geborreld met verschillende gefrituurde hapjes en een speciaalbiertje. 

Genoten van Strandhotel Golfzang

Het waren drie heerlijke dagen in Egmond aan Zee. Alsof we een week weg zijn geweest. We hebben geen moment spijt gehad van onze keuze voor Strandhotel Golfzang.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Deel je vragen of ervaringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *