Grant Hotel San Francisco

Overnachten in Grant Hotel in San Francisco: onze ervaring

Home » Amerika » Stedentrip San Francisco » Overnachten in Grant Hotel in San Francisco: onze ervaring

We verbleven vier nachten bij The Grant Hotel. Een centraal gelegen hotel in San Francisco. Hieronder delen we alles over onze ervaring, de omgeving en de voor- en nadelen.

Adres: 753 Bush St, San Francisco, CA 94108, Verenigde Staten
Aantal sterren: 2
Bekijk actuele prijzen op Booking.com

Belangrijkste voor- en nadelen

Voordelen

 • Bezienswaardigheden op loopafstand
 • Gelegen aan een rustige straat (‘s nachts)
 • Recht tegenover Alamo (huurauto’s)
 • Gratis ontbijt (maar alleen zoetigheden)

Nadelen

 • Sterk verouderd hotel
 • Geen uitzicht (wij keken uit op een muur)
 • Ontbijt bestaat uit alleen maar zoetigheden
 • Stevige prijs voor 2-sterrenhotel

Waarom hier?

San Francisco is een van de duurste steden van Amerika, en dat merk je ook aan de hotelprijzen. Wij wilden graag centraal zitten, en het moest ook wel een beetje schoon zijn. Oh, en dit was de belangrijkste eis: een eigen badkamer. 

De rest vonden we niet zo belangrijk. We kwamen uiteindelijk uit bij Grant Hotel. Dat was het goedkoopste hotel wat we konden vinden met onze wensen. We betaalden 150 euro per nacht.

Ontbijttip: schuin tegenover het hotel vind je het BeanStalk Café. Hier kun je heerlijk ontbijten.

Omgeving

De locatie was voor ons de voornaamste reden om voor dit hotel te kiezen. Hieronder zie je een aantal bezienswaardigheden inclusief de loopafstand.

 • Union Square 5 min
 • China Town 9 min
 • Financial District 15 min
 • Salesforce Park 16 min
 • Cable Car Museum 11 min

Liever met het openbaar vervoer? Loop dan in 1 minuut naar de dichtstbijzijnde opstapplaats voor de cable car. Niet alleen handig, maar ook een erg leuke ervaring. In 20 minuten ben je bij Fisherman’s Wharf. 


Ben je van plan om met de auto verder te reizen? Recht tegenover het hotel zit een ophaallocatie van autoverhuurbedrijf Alamo. Wij hebben een erg goede ervaring met deze verhuurder. 

Wil je net als wij een typische Amerikaanse cabrio huren? Kies dan dit als ophaallocatie. De hele dag door zie je de Mustangs en Camaro’s de parkeergarage uitrijden.

Wij kozen het vliegveld als ophaallocatie, en daar stonden (wat mij betreft) bijna geen leuke auto’s. Het scheelde niet veel of we hadden in een VW Beetle gereden. En dat is toch even iets anders dan een Mustang :).

Tenderloin

Grant Hotel valt nog net in de wijk Nob Hill. Direct ernaast vind je de wijk Tenderloin. Deze wijk staat bekend om de grote hoeveelheid drugsdealers en daklozen. Veel toeristen voelen zich hier niet op hun gemak. 

Maar als je de wijk niet ingaat, merk je ook niet dat hij zo dichtbij is. Wij hebben er niets van gemerkt tijdens ons verblijf (afgezien van een taxiritje erdoorheen). 

Eindconclusie Grant Hotel

Grant Hotel is ons goed bevallen. De kamers waren schoon en je loopt gemakkelijk naar Union Square, Chinatown of andere bezienswaardigheid. 

De verouderde inrichting en het slechte uitzicht, vonden wij van ondergeschikt belang. Wil je een hip of modern hotel, dan schiet ook de prijs per nacht omhoog.

Al met al is Grant Hotel een prima hotel om met een relatief bescheiden budget, deze geweldige stad te ontdekken. 

Na ons verblijf in San Francisco was het tijd voor het volgende onderdeel van onze trip: met de auto de Highway 1 route rijden. Ook weer zo’n geweldige ervaring.

Een kenmerkende helling in San Francisco

Dit artikel is onderdeel van onze roadtrip langs de westkust van Amerika.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *