Grant Hotel San Francisco

Overnachten in The Grant Hotel in San Francisco: onze ervaring

Home » Amerika » Stedentrip San Francisco » Overnachten in The Grant Hotel in San Francisco: onze ervaring

Een hotel vinden in San Francisco is niet zo moeilijk. Maar hoe vind je nou een betaalbaar hotel zonder al je eisen overboord te gooien? 

In dit artikel vertel ik je hoe wij tot de keuze voor The Grant Hotel kwamen. Je leest over de prijs, de ligging, de omgeving en de belangrijkste faciliteiten.

Prijs per nacht en onze drie eisen

Mocht je niet eerder in een stad als San Francisco zijn geweest, schrik dan niet van de prijzen. Die zijn behoorlijk hoog.  

Wij betaalden 150 euro per nacht. Afhankelijk van de periode, kan de prijs hiervan afwijken. Wij verbleven er in september. Een van de duurdere maanden.

Voor dat geld boek je in Nederland een heel mooi hotel. In San Francisco heb je dan een hotel zoals The Grant Hotel: met twee sterren en uitzicht op een stenen muur. Gelukkig voldeet het hotel wel aan onze drie gestelde eisen.

1. Eigen badkamer

Ik heb zelf altijd een duidelijke eis: een eigen badkamer. Ik moet er niet aan denken om een badkamer te delen met andere hotelgasten. Vink je die optie aan, dan vallen er al een hoop hotels af. Voornamelijk de goedkoopste. 

2. In het centrum

Daarnaast wilden we graag in de buurt van het centrum zitten. Buiten de stad ben je goedkoper uit, maar we wilden de stad graag zoveel mogelijk te voet verkennen.

Een straat in San Francisco

3. Hygiëne

De derde eis is een fatsoenlijke beoordeling. Het hoeft wat ons betreft helemaal niet chic te zijn, als er maar wel goed schoongemaakt wordt. Een 7 als gemiddelde is wat ons betreft voldoende.

We kwamen al vrij snel uit bij The Grant Hotel. Op vier verschillende boekingssites werd het hotel beoordeeld met een 7 gemiddeld. De voornaamste kritiek ging over de gedateerde kamers. Dat vonden wij in dit geval niet belangrijk. 

Het hotel werd positief beoordeeld om de schoonheid en de locatie. Kijk, dat gaat de goede kant op.

Ligging van het hotel

Je vindt The Grant Hotel op 753 Bush Street in de wijk Lower Nob Hill. Overdag is Bush Street een behoorlijk drukke straat. Vooral ‘s morgens in de spits. 

Hoogteverschil in San Francisco

De straat ligt op de route richting de wijk Financial District, waar de meeste kantoren staan. ‘s Nachts is het dan weer een vrij rustige straat. Een kamer aan de wegkant hoeft dus geen enkel probleem te zijn.

Vanuit het hotel loop je gemakkelijk naar bezienswaardigheden zoals:

 • Union Square 5 min
 • China Town 9 min
 • Financial District 15 min
 • Salesforce Park 16 min
 • Cable Car Museum 11 min

Liever met het openbaar vervoer? Loop dan in 1 minuut naar de dichtstbijzijnde opstapplaats voor de cable car. Niet alleen handig, maar ook een erg leuke ervaring. In 20 minuten ben je bij Fisherman’s Wharf. 

Ben je van plan om met de auto verder te reizen? Recht tegenover het hotel zit een ophaallocatie van autoverhuurbedrijf Alamo. Wij hebben goede ervaringen met deze verhuurder. 

Wil je een typische Amerikaanse cabrio huren? Kies dan deze locatie als ophaallocatie. De hele dag door zie je de Mustangs en Camaro’s de parkeergarage uitrijden.

Wij kozen het vliegveld als ophaallocatie, en daar stonden (wat mij betreft) bijna geen leuke auto’s. Het scheelde niet veel of we hadden in een VW Beetle gereden. En dat is toch even iets anders dan een Mustang :).

Omgeving van het hotel

Tijdens je zoektocht kom je een hoop hotels tegen in de wijk Tenderloin. Vooral de wat goedkopere hotels vind je hier. Maar de Tenderloin is een wat mindere wijk.

San Francisco heeft een behoorlijk daklozenprobleem. Overal in de stad zie je ze wel. Ook in de ‘goede’ wijken en bij populaire toeristische plekken.

Maar in de Tenderloin is de populatie daklozen het grootst. In sommige straten kun je niet over de stoep lopen, omdat deze vol staat met tentjes, waar de daklozen in wonen. Er wordt veel drugs gebruikt en geürineerd op straat.

Is het er gevaarlijk? Dat vind ik altijd een lastige vraag. Je wordt echt niet direct neergestoken als je er rondloopt. Maar loop je ‘s avonds laat met een mooie camera rond, dan moet je niet verbaasd zijn als je zonder camera terug komt.

Veel toeristen geven aan dat de Tenderloin een wijk is die ze ‘s avonds liever vermijden. Daar kunnen wij ons wel in vinden. We kwamen er een keer doorheen met de taxi, en dan zie je direct een duidelijk verschil met andere delen van de stad.

‘s Avonds laat hangen er veel mensen rond op straat. De meesten met een capuchon over hun hoofd. Ik denk dat onguur de wijk het beste in een woord beschrijft. 

The Grant Hotel zit vlakbij de Tenderloin, maar daar merk je niets van. En dat is een beetje het gekke van San Francisco. 

In de meeste steden, zie je dat je langzaamaan in de mindere buurten van de stad komt. De huizen worden steeds minder mooi en je ziet steeds meer mensen op straat hangen.

In San Francisco is dat heel anders. Loop je de Tenderloin uit, dan ben je ook vrijwel direct in een hele andere buurt. 

Faciliteiten

Ontbijt is altijd gratis bij dit hotel, maar verwacht er niet te veel van. Eigenlijk bestaat het ontbijt uit allemaal zoetigheden zoals muffins, cake en chocoladebroodjes.

Best lekker, maar ik begin mijn dag toch liever met iets anders. Wij haalden meestal in de buurt iets te eten, en gingen dan direct verder. 

We hebben een paar keer ontbeten bij het BeanStalk Café. Daar verkopen ze heerlijke broodjes (zoals bagels met ei en spek), verse sappen en goede koffie. Je vindt het BeanStalk Café schuin tegenover het hotel.

Het hotel beschikt verder over onder andere:

 • Lift
 • Gratis WiFi
 • Computers met internet
 • Kluisjes
 • Fax- en kopieerservice
 • Bagageopslag

Meer dan dit heb je waarschijnlijk niet nodig. Veel tijd breng je er waarschijnlijk niet door. 

Conclusie The Grant Hotel San Francisco

The Grant Hotel is ons goed bevallen. De kamers waren schoon en je loopt gemakkelijk naar Union Square, China Town of andere bezienswaardigheid. 

De verouderde inrichting en het slechte uitzicht, vonden wij van ondergeschikt belang. Wil je een hip of modern hotel, dan schiet ook de prijs per nacht omhoog.

Al met al is The Grant Hotel een prima hotel om met een relatief bescheiden budget, deze geweldige stad te ontdekken. 

Na ons verblijf in San Francisco was het tijd voor het volgende onderdeel van onze trip: met de auto de Highway 1 route rijden. Ook weer zo’n geweldige ervaring.

Ga je binnenkort naar San Francisco, en heb je vragen over het vinden van een hotel? Laat gerust een reactie achter. We vinden het leuk om je te helpen. Al een keer in San Francisco geweest? Laat ons dan vooral even weten wat je ervan vond!

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Deel je vragen of ervaringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *