Uitzicht over Rotterdam

Overnachten bij Urban Residences in Rotterdam: onze ervaring

Home » Weekend weg in Nederland » Rotterdam » Overnachten bij Urban Residences in Rotterdam: onze ervaring

Tijdens een korte vakantie in eigen land verbleven we bij Urban Residences in Rotterdam. Hieronder vertellen we je over onze ervaring, voor- en nadelen en de omgeving.

Adres: Hennekijnstraat 104, 3012 EB Rotterdam
Aantal sterren: 4
Bekijk actuele prijzen op Booking.com

Belangrijkste voor- en nadelen

Voordelen

  • Geweldig uitzicht
  • Groot balkon
  • Complete keuken
  • In het centrum

Nadelen

  • Niet heel schoon
  • Geen meubels op het balkon

Waarom hier?

Eigenlijk zouden we naar Mallorca, maar dat ging in verband met corona niet door. Daarom gingen we er even vier dagen tussenuit in Rotterdam. Daar zijn we wel vaker geweest, maar vooral om te shoppen. Dit keer gingen we de stad echt bekijken. 

Omdat we een eigen keuken wilden, werd de zoektocht iets anders. Normaal gesproken gaan we juist nieuwe restaurants ontdekken. Maar goed, die waren dicht, dus we moesten wat anders. 

Dat uitzicht!

Al snel kwamen we uit bij een studio bij Urban Residences. Het grootste pluspunt? Het enorm gave uitzicht gecombineerd met ramen tot de vloer. En verder was de studio ook niet bepaald verkeerd. We hadden een ruime zithoek, goed uitgeruste keuken en een groot balkon.

Het uitzicht vanaf het balkon
Uitzicht op de Euromast en het Erasmus MC
Fijne zithoek bij Urban Residences
Uitzicht vanuit de studio

Parkeertip: Parkeer je auto goedkoop in parkeergarage Lijnbaan (Crispijnstraat 6). Vanaf hier loop je binnen een minuut naar Urban Residences. Je betaalt dan 15 euro per 24 uur, in plaats van 27.

Reserveren doe je gemakkelijk online. Wanneer je aan komt rijden, wordt je kenteken herkend en gaat de slagboom voor je omhoog. Wel zo handig.

Enige nadeel is dat je maar één keer in en uit mag rijden. Voor ons geen probleem. Maar ga je er regelmatig op uit met de auto, dan kun je misschien beter kiezen voor een duurdere garage.

Omgeving

Urban Residences zit middenin het centrum van Rotterdam. We keken vanaf ons balkon uit op de Lijnbaan. En in de verte konden we het havengebied.

Wij gebruikten dit weekendje weg om de stad zelf eens goed te bekijken. We huurden fietsen bij Urban Residences en zijn langs allemaal architectonische bezienswaardigheden gefietst. Denk aan de Markthal, historisch Delfshaven, het Witte Huis en de Wilhelminakade. 

Dit was echt een verrassend leuke manier om de stad te verkennen. Het weer hielp ook een handje mee. Het was 18 graden en zonnig. Na dit weekendje zijn we nog enthousiaster geworden van Rotterdam.

Lees ook: Fietstocht: 11x langs de mooiste architectuur van Rotterdam

Op de laatste dag zijn we nog even door het havengebied gereden. Ik vind dat altijd zo indrukwekkend, al die containerkranen en grote schepen. 

Ondanks de coronacrisis, lag er toch nog een cruiseschip in Rotterdam. Dit keer niet aan de Wilhelminakade, maar in de Botlek, voor onderhoudswerkzaamheden.

Ditzelfde schip, de World Dream genaamd, lag op 5 februari bij de Kai Tak Cruise Terminal in Hong Kong. Alle 3800 passagiers moesten toen in quarantaine in verband met enkele besmette passagiers.

Eindconclusie Urban Residences

Laten we met het negatieve punt beginnen. Het was gewoon niet heel goed schoongemaakt. Er lag bijvoorbeeld erg veel stof in de studio. We hadden niet echt het idee dat onze klacht serieus genomen werd. Dat was toch wel een beetje jammer. 

Goed, dan nu het positieve deel :).

De locatie en het uitzicht zijn echt top. Vanuit onze studio zagen we onder andere het Erasmus MC, de Euromast, de Millenniumtoren (met onder andere het Marriot hotel) en de Delftse Poort.

s Avonds keken we uit over een zee van lichtjes, en in de verte zagen we de vlammen uit de verbrandingspijpen van de raffinaderijen. Dankzij onze eigen keuken konden we het hele weekend zelf voor eten zorgen. Dat was ook wel eens leuk voor de afwisseling.

In de verte zie je de havens van Rotterdam
Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *