Uitzicht vanaf Observation Point Zion National Park

Onze 18-daagse roadtrip langs de westkust van Amerika van dag tot dag

Home » Amerika » Westkust Amerika » Onze 18-daagse roadtrip langs de westkust van Amerika van dag tot dag

Oké, voordat je begint met lezen, moet je je even voorbereiden op een enorme dosis reiskriebels. Echt, dit was voor ons een onvergetelijke reis. Onze route voerde ons onder andere langs San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Bryce Canyon, Zion, de Grand Canyon en nog veel meer.

Hieronder vertel ik je van dag tot dag over onze roadtrip langs de westkust van Amerika.

Onze route

Onze route tijdens onze roadtrip langs de Westkust van Amerika

Anders dan anders

Een roadtrip is natuurlijk een vakantie waarbij je voornamelijk in de auto zit. Wat dat betreft hebben we het net wat anders aangepakt. Deels ook door de verhalen van anderen.

Het leek ons niets om constant maar op tijd te staan, of om van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in de auto te zitten. We wilden de tijd nemen om de belangrijkste dingen echt goed te bekijken.

We besloten daarom om niet meer dan 500 km op een dag te rijden. Uiteindelijk kwamen we daar op twee dagen bij in de buurt. De rest van de ritten waren stukken korter. Daarnaast besloten we om tijdens ons verblijf in een stad, geen gebruik te maken van een huurauto.

Die leverde we bij aankomst in. De reis werd daardoor een soort kruising tussen stedentrip en roadtrip. En man, wat zijn we blij met die beslissing!

Natuurlijk moesten we daardoor ook keuzes maken. Bepaalde dingen konden we daardoor niet zien. Of we daar spijt van hebben? Absoluut niet. Bekijk hieronder maar eens wat we in 18 dagen tijd allemaal beleefd hebben.

Dag 1: Van Amsterdam naar San Francisco

In het kort:

 • Vlucht vanaf Amsterdam
 • Aankomst San Francisco
 • The Grant Hotel

Na maanden van voorpret, was het nu echt zover. Het moment waarop je je koffer naar buiten sleept en de voordeur achter je dicht trekt. Heerlijk toch? Op naar Amerika! We kwamen ‘s avonds laat aan en zijn toen vrij snel naar bed gegaan.

Straat in San Francisco

Hoteltip: We verbleven in The Grant Hotel. Perfect als je in het centrum van San Francisco wil zitten, zonder de hoofdprijs te betalen. Een simpel maar net hotel, mét eigen badkamer. Want dat is niet vanzelfsprekend in deze stad.

Dag 2: Union Square, Cable car en meer 

In het kort:

 • Union Square
 • Financial District
 • Pier Building 
 • Pier 39
 • Cable car

Op deze eerste echte dag in San Francisco, hebben we de stad lopend verkend. Vanuit ons hotel liepen we in slechts 6 minuten naar Union Square. Een groot plein middenin de stad. Hieromheen vind je talloze winkels, kunstgalerijen en restaurants. Het plein wordt vaak gebruikt voor optredens. 

Vanaf Union Square liepen we door het Financial District. Hier vind je de meeste wolkenkrabbers van de stad. Hoort er toch een beetje bij vind je niet? In zo’n grote stad. We zijn doorgelopen naar de Ferry Building en zijn de kade afgelopen tot aan Pier 39. Dit is een heel leuk stuk om gewoon eens rond te zwerven. 

Vooral Pier 39 is echt een gezellig drukke plek. Je vindt er winkeltjes en restaurants in overvloed en natuurlijk een mooi uitzicht. In de verte zie je Alcatraz en de Golden Gate Bridge. 

Toen was het tijd om weer terug te gaan richting ons hotel. De leukste manier? Stap op de Cable car. Een erg leuke ervaring en het gaat een stuk sneller dan lopen. 

Dag 3: Fisherman’s Wharf en Lombard Street

In het kort:

 • Fisherman’s Wharf
 • Lou’s Fish Shack
 • Lombard Street

Dag 3 was een vrij relaxte dag. We begonnen met het verkennen van Fisherman’s Wharf. Een gezellig drukke wijk in San Francisco met talloze restaurantjes, (souvenir)winkels en kraampjes. Tegelijkertijd heb je een mooi uitzicht op de baai en in de verte zie je Alcatraz en de Golden Gate Bridge. 

Lou's fish shack

Tussendoor hebben we even heerlijk geluncht bij Lou’s Fish Shack (300 Jefferson Street). Ondanks de naam vind je er ook gerechten zonder vis. Een leuke plek om even op te laden en mensen te kijken.

Vervolgens was het tijd voor een hele bekende bezienswaardigheid van deze stad: Lombard Street. Een steil aflopende straat met 8 hele scherpe bochten direct na elkaar. Leuk om even gezien te hebben. Zeker met alle met bloemen begroeide huizen die er staan.

Het gaat trouwens maar om een heel klein stukje van de straat. Lombard Street is een straat van 4,5 km lang. Het stukje waar het om gaat, is slechts één blok lang en vind je tussen Hyde Street en Leavenworth Street.

Dag 4: Chinatown & Salesforce Park

In het kort:

 • Chinatown
 • Salesforce Tower & Park

Chinatowns kom je in veel verschillende steden tegen. Die van San Francisco is de grootste van Noord-Amerika. Zelf heb ik er niet zoveel mee, maar Annemarie vond Chinatown echt helemaal geweldig. Ben je net als haar een hobbyfotograaf, dan vermaak je je hier met gemak de hele dag. 

Daarna zijn we doorgelopen naar de Salesforce Tower, vernoemd naar het gelijknamige softwarebedrijf wat 70% van het gebouw huurt. Je hebt geen Google Maps nodig om het gebouw te vinden. Door de hoogte van 326 meter, hoef je alleen maar naar het hoogste gebouw van de stad te zoeken. 

Het Salesforce park bovenop het Salesforce Transit Center

Direct naast het gebouw, vind je het Salesforce Transit Center. Een groot bus- en treinstation. Helemaal onder de grond vind je de treinen. Daarboven zitten twee verdiepingen met winkels en restaurants. Nog een stukje hoger, ver boven de begane grond, vind je het busstation. En bovenop het dak van het busstation, vind je het meest bijzondere park wat we ooit hebben gezien: 

Salesforce Park.

Een langgerekt park met duizenden planten en bomen, een wandelroute, een speeltuin en mooie uitkijkpunten. Een bijzondere ervaring. Je zit middenin een drukke stad, en toch kom je helemaal tot rust. 

Salesforce Park: een oase van rust in het centrum van San Francisco

Dag 5: Fietstocht Golden Gate Bridge & Sausalito

In het kort:

 • Fietsen huren
 • Golden Gate Bridge
 • Sausalito
 • Ferry

Deze dag was echt ons hoogtepunt van San Francisco. Fietsen over de Golden Gate Bridge was wat ons betreft de kers op de taart. Maar het ging eigenlijk niet alleen om de brug zelf, maar om de hele fietstocht. 

Einde van de Golden Gate Bridge

Wij huurden onze fietsen niet vlakbij de Golden Gate Bridge, maar in de omgeving van Lombard Street. Vanaf daar was het nog zo’n 25 minuten fietsen tot aan de brug. Een leuke route, want onderweg zie je mooie huizen, haventjes en uitgestrekte velden. En hoe verder je komt, hoe dichterbij de Golden Gate Bridge komt. 

Eenmaal aan de andere kant, kun je twee dingen doen. Direct teruggaan of doorfietsen naar Sausalito. Wij kozen voor die laatste optie. Sausalito is een klein stadje met prachtige huizen, een gezellig centrum en vanaf de boulevard heb je uitzicht op de skyline van San Francisco. 

Geen zin om terug te fietsen? Pak dan de ferry. Die brengt je in een half uurtje weer terug naar Fisherman’s Wharf.

San Francisco op zijn best: Fietsen over de Golden Gate Bridge

Alle artikelen over San Francisco

Dag 6: Eerste deel Highway 1

In het kort:

 • Huurauto ophalen 
 • GooglePlex 
 • Bixby Bridge
 • 17-Mile Drive
 • Monterey
 • Carmel-by-the-Sea
 • Fernwood Motel 
 • Days Inn
 • San Simeon

En toen was het alweer tijd om San Francisco achter ons te laten. Op naar Los Angeles. Daar zou je in één dag naartoe kunnen rijden, maar wij deden het in twee dagen. We kozen niet voor de snelste route, maar voor de mooiste route. Via de Highway 1. Ook wel de Pacific Coast Highway genoemd. Een route die grotendeels langs de kust gaat, met te veel bezienswaardigheden om op te noemen.

The Lone Cypress

We gingen naar het vliegveld om onze huurauto op te halen. Een Ford Mustang Cabrio. Echt de perfecte auto voor deze rit. Dakje omlaag en gaan! Vanuit het vliegveld zijn we eerst even langs de GooglePlex gereden. Het hoofdkantoor van Google. Omdat ik met mijn werk veel te maken heb met Google, wilde ik heel graag even zien ‘waar het allemaal gebeurt’. Toen was het tijd om richting Highway 1 te gaan. 

Het mooie aan deze route, is dat je eigenlijk constant uitkijkt over de Stille Oceaan. En onderweg kom je zóveel moois tegen. Bijvoorbeeld Monterey, Carmel-by-the-Sea, de 17-Mile Drive, de Bixby Bridge en talloze uitkijkpunten. 

De Bixby Bridge aan de Highway 1

We zijn zo vaak gestopt onderweg, dat het op een gegeven moment al donker begon te worden. En steeds stiller. We hoorden vooral onze magen knorren van de honger. Maar een restaurant? Nee hoor. Nergens te bekennen. En toen kwamen we eindelijk het Fernwood Motel en Resort tegen. Met restaurant. We hebben een hapje gegeten en reden daarna de laatste anderhalf uur naar ons motel in San Simeon. 

Rond 21:00 uur kwamen we op onze eindbestemming aan. We waren die ochtend om 10:00 uur al begonnen aan de trip. We hebben dus 11 uur gedaan over een ritje van 350 km. Dat geeft maar weer aan hoe geweldig mooi deze route is.

Hoteltip: Wij verbleven bij Pacific Coast Roadhouse in San Simeon. Dit motel ligt precies in het midden van de route van San Francisco naar Los Angeles (of andersom). Door de ligging vlak naast de Highway 1, rij je ´s morgens zo weer verder. Een simpel ontbijt is inbegrepen. Koffer achterin smijten en gaan :).

Dag 7: Tweede deel Highway 1

In het kort:

 • Malibu
 • Aankomst Los Angeles
 • Airbnb Del Rey

Na een prima nacht was het tijd voor deel twee van de Highway 1. Ook weer een route met mooi uitzichtpunten over de Stille Oceaan, maar lang niet zo indrukwekkend als het eerste deel. Je rijdt namelijk een groot deel van de tijd meer landinwaarts. Dat is toch anders dan langs de zee. 

Annemarie in Mustang langs Highway 1

Dat wil trouwens niet zeggen dat je je moet vervelen. Onderweg kom je langs mooie plaatsen zoals Santa Barbara en Ventura. Wij kozen ervoor om door te rijden. En vlak voordat je Los Angeles binnenkomt, rij je door Malibu. Echt zo’n plek die je kent van tv. Met de bekende huizen aan het strand en mensen die met een surfboard over straat lopen.

De Highway 1 voert door Malibu

Iets verderop kom je langs Santa Monica. Ook leuk, maar daarover later meer. We reden eerst naar het vliegveld om de huurauto in te leveren. Vanaf daar bracht een taxi ons naar onze Airbnb. Een ritje van zo’n 10 minuten. We kwamen aan in een hele rustige, nette woonwijk. 

Hoteltip: In Los Angeles kozen we niet voor een hotel, maar voor een Airbnb:

Ons ‘huisje’ stond achterin de tuin van de verhuurder en we hadden een eigen ingang. Het was een soort studio, inclusief keukentje en eethoekje. We mochten gebruik maken van de tuin, samen met de twee honden Nugget en Rocket. ‘s Morgens namen we rustig de tijd om even lekker te ontbijten. Het bleek de ideale plek om te verblijven. 

Dag 8: Venice (Beach) verkennen

In het kort:

 • Beachcruisers
 • Venice Beach
 • Muscle Beach

Vanuit onze Airbnb fietsten we binnen 15 minuten naar Venice Beach. En niet zomaar op een paar fietsen, maar op echte beachcruisers. Die konden we tijdens ons verblijf gratis gebruiken. Dat was toch wel heel gaaf. Samen op onze beachcruisers fietsen over de boulevard van Venice Beach. 


Annemarie vond Venice Beach helemaal geweldig. Ik iets minder. Ik vond het allemaal maar een beetje smoezelig. Maar hé, dat bezorgt Venice Beach zijn unieke karakter. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Vervelen hoef je er in ieder geval niet. Struin eindeloos langs de vele winkeltjes en straatartiesten of ga op de tribune van Muscle Beach zitten. 

Vind je dat allemaal niets? Dan heb je altijd nog het eindeloze witte strand om je op te vermaken. 

Dag 9: Hollywood Hills en Griffith Observatory

In het kort:

 • Walk of Fame
 • Hollywood Hills
 • Sunset hike
 • Griffith Observatory
 • Uitzicht

Deze dag was het tijd voor iets actiefs. We hadden gelezen dat er mooie wandelroutes door de Hollywood Hills liepen. Met uitzicht over de hele stad. Cool :). Maar eerst gingen we naar dé trekpleister van de stad: de Walk of Fame…

Nou, niet dus. Het stelt niet veel voor en de straat is behoorlijk verpauperd. Veel daklozen, graffiti, afval en ‘kleding’winkels met meer latex dan je plaatselijke bouwmarkt ;). Sla deze ‘bezienswaardigheid’ dus gerust over.

The Griffith Observatory met Los Angeles op de achtergrond

Goed, tijd voor die mooie hike. Je kunt op eigen initiatief gaan lopen, of met een georganiseerde hike doen. Wij kozen voor die laatste. De Hollywood Hills Sunset Hike. En dat zouden we zo opnieuw doen. Alleen al om de gezelligheid. 

In onze groep zaten mensen uit Duitsland, China en Nieuw-Zeeland, en de gids kwam oorspronkelijk uit Estland. Naarmate we verder liepen, werd het uitzicht steeds beter en ging de zon steeds lager staan. De hike eindigde bij het Griffith Observatory. Een sterrenwacht waar je gratis naar binnen mag. 

Vergeet ook niet te genieten van het adembenemende uitzicht over Los Angeles. Dan zie je pas goed hoe groot deze stad is. De zon ging steeds verder onder waardoor je op een gegeven moment uitkijkt over een zee van lichtjes. Echt de beste manier om deze hike af te ronden. 

Vervolgens was het tijd om weer terug te gaan. Je kunt ervoor kiezen om terug te lopen naar het startpunt, om daar vervolgens een taxi te pakken. Je kunt ook, net als wij, een Uber bestellen die naar het Griffith Observatory komt. Het moet wel vakantie blijven ;).

Hike door de Hollywood Hills: Los Angeles op zijn mooist

Dag 10: Santa Monica en Beverly Hills

In het kort:

 • Santa Monica
 • Santa Monica Pier
 • Beverly Hills
 • Rodeo Drive
 • The Beverly Hills Hotel
 • Villa’s
Rodeo Drive

Santa Monica en Beverly Hills, twee steden in de omgeving van Los Angeles. Beide de moeite waard om te bezoeken. Ik heb lange tijd gedacht dat Beverly Hills een wijk van Los Angeles is, maar dat is dus niet zo. Het is een aparte stad die bijna volledig omringd wordt door Los Angeles. Wij vonden het erg leuk om Rodeo Drive te verkennen. Dat is de PC Hoofdstraat van Beverly Hills, maar dan stukken mooier. 

Rolls-Roys van Bijan aan de Rodeo Drive

Op een gegeven moment hadden we zin in wat te drinken. Annemarie wilde dat maar al te graag doen bij The Beverly Hills Hotel. Een van de duurdere hotels in de omgeving. Voor de deur stonden op dat moment drie Rolls-Royces, twee Bentleys en een Lamborghini. Ik was benieuwd naar de rekening….


Voor een cola en een smoothie mochten we 24 dollar afrekenen. Omgerekend 21 euro op dat moment. Maar goed, zo’n bezoekje is eigenlijk meer een excursie. En dan valt 21 euro wel weer mee toch?

Goed, na onze drankjes hebben we nog even een wandeling gemaakt door de woonwijk vlakbij het hotel. Je ziet echt de mooiste huizen naast elkaar. De enige mensen die je ziet zijn de tuinmannen. Typisch :). 

En toen was het tijd voor Santa Monica met de beroemde pier. Erg leuk om hier even rond te struinen langs de attracties, eettentjes en winkeltjes. Komt de pier je bekend voor? Grote kans dat je vroeger naar Rocket Power keek. De pier van Santa Monica diende ter inspiratie.

Santa Monica Pier

Alle artikelen over Los Angeles

Dag 11: Op naar Las Vegas

In het kort:

 • Huurauto ophalen 
 • Los Angeles – Las Vegas
 • Alexis Park
 • Sushi eten 

Op dag 11 lieten we Los Angeles achter ons en vertrokken we richting Las Vegas. Een route van zo’n 450 kilometer met weinig hoogtepunten onderweg. Kortom, we konden lekker doorrijden. Maar eerst was het tijd om de huurauto op te halen bij het vliegveld. 

Dit keer hadden we de auto gehuurd bij Europcar. En dat is even wennen als je eerder een auto hebt gehuurd via Alamo. Dat verliep (onder andere dankzij online inchecken) lekker soepel. Bij Europcar waren veel klanten en te weinig (chagrijnig) personeel. 

Toen we eenmaal aan de beurt waren, kregen we te horen wat de navigatie ons ging kosten: 30 euro per dag. Der-tig euro. Dat was het dubbele van de prijs bij Alamo én het was duurder dan de auto zelf (24 euro). Achteraf gezien hadden we dat natuurlijk nooit moeten doen. Met offline kaarten van Google Maps ben je ook geholpen. En dat kost niets. 

Wel of geen navigatie bij je huurauto in Amerika?

Maar hé, toen kwam het goede nieuws. We hadden een auto gehuurd uit de categorie Intermediate. Alleen waren die allemaal al verhuurd. En dat betekent dat je een upgrade krijgt. We reden uiteindelijk weg in een Toyota Camry die een maat groter was dan de oorspronkelijk gehuurde auto. 

Na een rustige rit met een paar plaspauzes, kwamen we aan bij ons hotel in Las Vegas. Eigenlijk was ons bezoek aan Las Vegas puur om financiële redenen. Hotels zijn hier namelijk lekker goedkoop. Waarschijnlijk om extra toeristen te lokken, die vervolgens meer dan genoeg geld uitgeven in de casino’s. 

We hebben deze dag verder niet zoveel gedaan. ‘s Avonds hadden we wel zin in sushi, dus zochten we een restaurant. Uiteindelijk kwamen we bij een heel typisch restaurant uit. Echt extreem sfeerloos. Met zeil op de tafels en felle, witte verlichting. We hebben er flink om gelachen. En het eten? Echt heerlijk. We zouden er zo weer heengaan.

Hoteltip: Wij verbleven bij Alexis Park All Suite Resort. Een motel op loopafstand van The Strip, maar buiten de drukte. Een fijne plek om je terug te trekken als je daar behoefte aan hebt.

Dag 12: Schietbaan en The Strip op

In het kort:

 • Schietbaan
 • The Strip
 • Mooiste hotels & casinos

Las Vegas komt ‘s avonds pas echt tot leven. Dus wat moet je overdag? Nou, naar de schietbaan bijvoorbeeld. Een ervaring die al lange tijd op ons lijstje stond met dingen die we ooit eens wilden doen. 

Schieten op de schietbaan in Las Vegas

Op naar The Gun Store. Dit is op zich al bijzonder als Nederlander. Je loopt een winkel in en je ziet alleen maar een grote wand vol met geweren. Echt alles zat ertussen. 

Je kunt los geweren uitzoeken, of voor een pakket gaan. Wij kozen voor een (bescheiden) pakket. We mochten schieten met een 9mm pistool, een AR15 aanvalsgeweer en een MP5 machinegeweer. Die laatste behoort onder andere tot de uitrusting van de Nederlandse arrestatieteams. Hiervoor betaalden we 99 dollar per persoon. Je mag dan 1 magazijn per geweer leegschieten.

Vervolgens kies je je targets uit. Je hebt ze in allemaal verschillende prints. En dan neemt een medewerker je mee naar de schietbaan. Na een korte uitleg mag je aan de slag. Oorbeschermers op, richten, en schieten maar. Wát een kracht komt er van zo’n wapen. Zelfs een ‘simpel’ pistool zorgt voor een flinke terugslag. 

Ja, dit geeft een kick. 

Het is ook zo voorbij. Zeker met een machinegeweer gaat het snel. Maar dat is ook niet erg, want zo blijft het iets bijzonders. Uiteindelijk gingen we met een ervaring rijker weer terug naar ons hotel. 

‘s Avonds was het tijd om The Strip te gaan verkennen. Dit is eigenlijk één grote bezienswaardigheid. Hier vind je de grote casino’s en hotels zoals The Venetian, Caesars Palace, Bellagio, New York-New York en Paris Las Vegas.

De verlichte Strip in Las Vegas

Erg mooi om te zien in combinatie met de overweldigende verlichting. Loop ook zeker een van de casino’s in. Je kunt overal gewoon vrij naar binnen lopen. Het is echt onvoorstelbaar om te zien hoe groot zo’n casino is.

Overdag iets doen in Las Vegas? Ga los op de schietbaan

Alle artikelen over Las Vegas

Dag 13: Bryce Canyon National Park

In het kort:

 • Las Vegas – Panguitch
 • Red Canyon
 • Bryce Canyon: Navajo Loop Trail
 • Quality Inn 

Na twee nachten was het weer tijd om Las Vegas te verlaten. En eerlijk gezegd vonden we dat helemaal niet erg. Las Vegas was niet echt onze stad. 

Tijd voor iets waar je wél echt enthousiast van wordt. Op deze 13e dag gingen we naar het eerste nationale park van deze roadtrip: Bryce Canyon. Je gelooft bijna niet dat dit ‘kunstwerk’ puur natuur is. Je zou bijna denken dat het door mensen gemaakt is. Zo mooi en indrukwekkend is het. 

Je hebt wel 14 verschillende hikes. De kortste duurt ongeveer een uur, en de langste 4-5 uur. Ze zijn ingedeeld in drie categorieën: Easy, Moderate en Strenuous. Die laatste categorie raad ik je alleen aan als je echt een goede conditie hebt. 

Wij kozen voor de Navajo Loop. Een Moderate hike van zo’n 1-2 uur. Dat bleek een goede keuze te zijn. In relatief korte tijd zie je echt enorm veel. Deze hike is ook goed te doen voor mensen die niet wekelijks hardlopen. 

En voor je het weet is de dag alweer voorbij. Op naar de volgende overnachtingsplek.

Hoteltip: Wij verbleven bij de Quality Inn Bryce Canyon in Panguitch. Een echt typisch Amerikaans motel op slechts 30 minuten rijden van Bryce Canyon. Je kunt er ´s avonds heerlijk dineren en ´s morgens wordt er een goed (gratis) ontbijt geserveerd.

Dag 14: Zion National Park

In het kort:

 • Zion National Park: Observation Point
 • Kanab: Aikens Lodge

Achteraf bleek dit de meest uitputtende dag van onze roadtrip te zijn. Maar dat werd wel beloond met een spectaculair uitzicht. 

Van de drie parken die we hebben bezocht, was Zion onze favoriet. Al lang voordat je bij het startpunt bent, verandert de omgeving om je heen compleet. Je rijdt een heel stuk door dit bijzondere landschap. Het is alleen al de moeite waard om hier gewoon een tijdje rond te rijden. 

Vooraf hadden we de hike uitgezocht met het mooiste uitkijkpunt: Observation point trail. De looproute zou heen en terug in totaal 5-6 uur duren. Maar wij zouden het wel even sneller doen. Dachten we… viel dat even tegen. 

En daar kwam nog bij dat we eigenlijk te laat begonnen. Het was al rond de middag. En dat betekent dat we bijna de hele route vol in de zon liepen. Oh, en we hadden echt veel te weinig water mee. 

Goed, we waren lekker voorbereid dus. Maar één ding hadden we goed ingeschat: dit was echt een geweldig mooie route. Heel indrukwekkend. En uiteindelijk kom je dan, na 3.5 uur lopen, op het uitkijkpunt met een uitzicht om stil van te worden. Alsof je op het topje van de wereld staat. 

Terug deden we een uurtje sneller. In 2.5 uur dus. Ook fijn: konden we eindelijk onze flesjes weer bijvullen. We hadden in totaal nog niet eens de helft van de aanbevolen hoeveelheid water mee. Beetje dom dus. Zeker als de temperatuur richting de 30 graden gaat. 

Ja, wat ons betreft was dit het meest indrukwekkende park wat we bezocht hebben. Maar de volgende keer zouden we in Zion toch een kortere hike doen. Als je niet regelmatig aan cardio doet is deze route waarschijnlijk iets te veel van het goede. 

Aan het eind van de dag reden we naar ons motel voor die nacht.

Hoteltip: Wij verbleven bij Aikens Lodge in Kanab. Iets meer dan een uur rijden vanaf Zion. Dichterbij kan ook, maar dan betaal je zo het dubbele. Bijkomend voordeel: ga je de volgende dag, net als wij, richting de Grand Canyon? Dan scheelt dat weer een uurtje rijden die dag.

Restauranttip: Na onze aankomst aten we bij Houston’s Trail’s End op slechts 2 minuten lopen vanaf het motel. Zo n typisch restaurant met oude geweren en paardentuigen aan de muur. Adres: 32 E Center St in Kanab (Maps). De volgende ochtend ontbeten we bij The Soda Fountain (Maps).

Dag 15: Lake Powell en Horseshoe Bend

In het kort:

 • Kanab – Cameron
 • Lake Powell
 • Horseshoe Bend
 • Cameron Trading Post

Weet je wat het mooie is aan een roadtrip? Het rijden is onderdeel van de vakantie. Dus kom je onderweg ineens iets moois tegen? Dan gooi je de auto aan de kant en ga je kijken. Zo reden wij onderweg naar de Horseshoe Bend, langs Lake Powell. 

Horseshoe Bend

We hadden er nog nooit van gehoord, maar het zag er mooi uit. En we hadden ook wel zin in iets te drinken. Even zitten, even rondkijken en weer door.

De Horseshoe Bend is echt een ideale luie bezienswaardigheid. Geen geklim en gezweet. Je loopt gewoon naar de rand en je kijkt je ogen uit. Je kunt er ook een hike doen, maar dat hebben we niet gedaan. Voor ons was het even een tussenstop onderweg naar onze volgende overnachtingsplek. 

Ben je in de buurt van de Horseshoe Bend? Ga er dan zeker even heen. het kost je weinig tijd en het is echt indrukwekkend. Je loopt er vanaf de parkeerplaats zo naartoe.

Uiteindelijk kwamen we aan bij onze overnachtingsplek en kwam er bijna een eind aan alweer een geweldige dag.

Hoteltip: Wij verbleven bij de Cameron Trading Post. En dat is echt iets bijzonders. Niet zozeer om de kamers, maar om de locatie. Het hotel staat middenin een indianenreservaat, en wordt door indianen gerund. Bij het hotel vind je ook een hele grote winkel met kunst en handgemaakte spullen. Kleine kans dat je met lege handen naar buiten loopt. Heb je nog geen souvenirs ingeslagen? Dan is dit hét moment :).

De Cameron Trading Post. Het motel was helemaal prima. Wat echt bijzonder was, is de winkel die erbij zit. Vol met kunst en handwerken. Kleine kans dat je met lege handen naar buiten gaat.  

Dag 16: Grand Canyon

In het kort:

 • Grand Canyon
 • South Rim
 • Grand Canyon Village: Maswik Lodge

Als je naar Amerika gaat móet je gewoon naar de Grand Canyon. Klinkt misschien cliché, maar geloof me, het is echt zo. Toen wij aankwamen regende het als een gek. Oeps… Daarom zijn we eerst pizza gaan eten in Grand Canyon Village. Gelukkig werd het uiteindelijk droog en kwam de zon weer door. Op naar buiten!

Uitzicht vanaf de South Rim van de Grand Canyon

En als je dan eenmaal aan de rand staat, weet je gewoon niet waar je moet kijken. Het is allemaal zó groot en zó indrukwekkend. Bijna niet te bevatten. En het mooie is dat je hier ook zo van kunt genieten als je slecht ter been bent. Je hoeft namelijk niet te klimmen zoals in Bryce Canyon of Zion. Je loopt gewoon naar de rand en dat is het. Maar als je wil, kun je de canyon ook in. Er zijn verschillende hikes beschikbaar.

Laat je wel heel goed informeren vooraf. Een hike door de Grand Canyon is wel even iets anders dan in andere parken. Elk jaar moeten er ongeveer 250 mensen gered worden omdat ze de hike onderschatte. Het overgrote deel van deze mensen is jong en bijzonder fit… Wil je helemaal naar de bodem van de canyon, dan heb je twee dagen nodig. Je overnacht dan onderin de canyon en gaat de volgende dag weer terug omhoog. Mochten we nog een keer terugkomen, dan gaan wij dat zeker doen!

Om de verschillende uitkijkpunten te verkennen, kun je het beste de bus pakken. Je kunt overal in- en uitstappen. Wij vonden de uitkijkpunten langs de South Rim het mooiste.

Hoteltip: Wij verbleven in de Maswik Lodge in de Grand Canyon Village. Gewoon in het park dus. Wel zo lekker, want je hoeft dan niet meer te rijden. De volgende ochtend zijn voor vertrek nog even naar een paar uitkijkpunten gelopen, om de Grand Canyon bij zonsopkomst te zien. Prachtig!

Dag 17: Hoover Dam en weer naar Las Vegas

In het kort:

 • Grand Canyon – Las Vegas 
 • Hoover Dam
 • Huurauto inleveren
 • Bellagio

Het eind van deze geweldige vakantie kwam alweer in zicht. Vanuit Grand Canyon Village reden we voor de tweede keer naar Las Vegas (leg ik zo uit). Tijdens de 450 km lange rit genoten we nog na van de indrukwekkende Grand Canyon. 

Op zo’n 50 km van de eindbestemming kwamen we langs de Hoover Dam. Die hebben we meteen maar even meegepakt. Als je aan komt rijden over de Interstate 11 rij je de Hoover Dam zo voorbij. Je kunt ‘m vanuit de auto namelijk niet zien door de hoge schermen langs de weg.

Als je een stukje doorrijdt, kun je exit 2 nemen. Vervolgens volg je de borden Hoover Dam. Je rijdt nu eigenlijk een heel stuk terug parallel aan de Interstate 11. Op een gegeven moment kom je bij de Boulder Dam Bridge parking. Wij parkeerden hier de auto. Vanaf daar loop je dan naar de brug waar je eerder overheen bent gereden en heb je een mooi uitzicht over de Hoover Dam. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met de auto over de dam te rijden.

Toen we uitgekeken waren reden we door naar Las Vegas. We reden naar het vliegveld en leverden onze huurauto in. Vervolgens bracht een Uber ons naar onze laatste overnachtingsplek van deze reis.

‘s Avonds zaten we heerlijk rustig op onze hotelkamer. Als je dan bedenkt wat je allemaal hebt gezien en gedaan, lijken sommige dingen alweer zo lang geleden. En dat terwijl we maar twee en een halve week weg zijn geweest. Zóveel hadden we gezien en beleefd. 

En toen was het tijd voor de laatste nacht van onze roadtrip langs de westkust van Amerika. Hoe sluit je die nou beter af dan in de Bellagio. 

Hoteltip: Hotels in Las Vegas zijn eigenlijk best goedkoop. Zeker in vergelijking met andere grote Amerikaanse steden. Dus wil je eens in iets bijzonders slapen? Dan is Las Vegas daar een goede plek voor. Wij sliepen in de Bellagio. Je kent ´m vast van tv. Het is dat hotel met de beroemde fonteinen.

Dag 18: Via San Francisco weer naar huis

In het kort:

 • Las Vegas – San Francisco
 • Binnenlandse vlucht
 • Terug naar huis

En toen was het zover. Tijd om terug naar huis te gaan. Maar eerst gingen we nog even terug naar San Francisco. Alleen dit keer kwamen we niet verder dan het vliegveld. We wilden eigenlijk op de heenreis op San Francisco vliegen, en vanaf Las Vegas weer terug naar huis gaan. 

Maar dat bleek stukken duurder te zijn dan een retourtje vanaf dezelfde luchthaven. Daarom hadden we een binnenlandse vlucht geboekt van Las Vegas naar San Francisco. Vandaar dat we voor de tweede keer naar Las Vegas gingen. De vlucht duurde 1:35 uur en kostte 143 euro met z’n tweeën. Vervolgens vlogen we met een overstap in Frankfurt terug naar Nederland. 

Moe maar voldaan kwamen we aan op Schiphol. De plek waar we nog maar twee en een halve week geleden vertrokken voor een droomreis. Achteraf kunnen we zeggen dat het inderdaad een droomreis was.  

Wat hebben we vreselijk veel gezien en gedaan. Hierboven hebben we geprobeerd om dat zo goed mogelijk weer te geven. Maar geloof me, in het echt is het nog 10x zo mooi. 

Een reis als dit vergeet je nooit meer.

Tips en wat wij achteraf anders hadden gedaan

 • Betaal niet voor navigatie

Navigatie bij je huurauto kost 15-30 euro per dag. Zonde van je geld. Gebruik offline kaarten van Google Maps (uitleg), of koop bij de Walmart een navigatiesysteem voor minder dan 100 dollar. Die heb je zo terugverdiend.

 • Rij de Highway 1 in drie dagen

Wij reden in twee dagen van San Francisco naar Los Angeles. Maar er is zóveel te zien onderweg, dat we het liever in drie dagen hadden gedaan.

 • Neem de tijd

Wij hadden niet als doel om zoveel mogelijk te zien. We wilden vooral genoeg tijd nemen voor de belangrijkste dingen. Het is zonde als je bij elke stop op je horloge zit te kijken omdat je onder tijdsdruk staat.

 • Neem genoeg water mee

Tijdens onze hike in Zion hadden we veel te weinig drinken mee. Bij het park staat een aanbevolen hoeveelheid per persoon. Zorg dat je daar aan voldoet. 

 • Koop een America the Beautiful pass

Met deze parkpas heb je toegang tot bijna alle parken van Amerika. De pas is 12 maanden geldig en kost je 80 dollar. Je hebt er maar eentje nodig, want je betaalt per auto in plaats van per persoon. Er zijn wel parken die een maximum aantal inzittenden hanteren. Controleer dat even op de site van de National Park Service.

Wij hebben er vier parken mee bezocht en dat had ons zonder pas 135 dollar gekost. Daarnaast is het ook gewoon lekker makkelijk. Je laat je pas bij de ingang zien en je kunt direct doorrijden. Je kunt de pas online bestellen, maar dan betaal je 19 dollar verzendkosten. Wij kochten ‘m bij het eerste park wat we bezochten. Bekijk hier de parken waar de pas wordt verkocht.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *