Salesforce Park

Salesforce Park: een oase van rust in het centrum van San Francisco

Home » Amerika » Stedentrip San Francisco » Salesforce Park: een oase van rust in het centrum van San Francisco

Heerlijk, al die drukte om je heen in een grote stad. Daar geniet ik altijd enorm van. Maar soms is het ook wel even lekker om je terug te trekken uit die drukte. 

San Francisco is ook zo’n stad. Loop je door het centrum, dan word je omgeven door die typische drukte. Toeterende auto’s, veel mensen om je heen, het geluid van de wegwerkzaamheden en loeiende sirenes van een Amerikaanse brandweerwagen. 

En dan is daar ineens het Salesforce Park. Tussen de wolkenkrabbers en verheven boven de straat. Een plek om helemaal tot rust te komen en wat mij betreft een van de highlights van de stad.

Gratis activiteiten in het park

Je kunt in het park gewoon op een bankje of op het grasveld gaan zitten, en lekker naar de gebouwen om je heen kijken (zoals wij deden). Maar er is nog zoveel meer te doen. 

  • Pak een boek uit een van de verrijdbare boekenkasten
  • Doe mee aan een lesje Zumba, bootcamp of yoga
  • Ga vogels spotten met een gids
  • Laat je kinderen kleuren en knutselen
  • Pak een bordspel of doe een potje tafelvoetbal

Daarnaast worden er nog veel meer activiteiten georganiseerd. Zowel voor kinderen als voor volwassenen. Check de agenda maar eens.

Het unieke aan het park, is dat je overal gratis aan meedoet. Voor bepaalde activiteiten, zoals fitnesslessen, geldt wel een maximum aantal deelnemers. 

Aanmelden is niet nodig. Je hoeft alleen maar op te komen dagen. Ook wel handig; je hoeft voor de lessen niets mee te nemen. Alles wat je nodig hebt (zoals een yogamat) wordt voor je geregeld.

Over het Salesforce Transitcenter

Het park is onderdeel van het Salesforce Transitcenter. Een zogenaamde ‘transportation hub’, bestaande uit zes lagen:

3. Het park met een oppervlakte van 20.000 vierkante meter
2. Het busstation
1. Kantoorruimtes
0. Winkels & restaurants 
-1. Winkels & kantoorruimtes
-2. Perrons voor de treinen & metro’s

Direct naast het Transitcenter, vind je het hoogste gebouw van de stad: de Salesforce Tower. Het gebouw is 326 meter hoog en wordt voor 45% verhuurd aan softwarebedrijf Salesforce. Vandaar de naam.

Geniet in alle rust van het mooie uitzicht

Toen wij er waren was het park nog maar net geopend en was het lekker rustig. Ondertussen zit er een Starbucks en een bakker. Dat maakt het park helemaal af.

Wij zijn het hele park rond gelopen. Het leukste vond ik het uitzicht tussen de wolkenkrabbers door. Elke keer heb je weer een andere doorkijk richting de straten van het Financial District. 

Doordat je drie verdiepingen hoog zit, hoor je de drukte op de achtergrond. Je hebt echt het idee dat je er even tussenuit bent. 

Fonteinen aangestuurd door bussen

Leuk detail: langs het looppad zitten allemaal fonteinen. Deze worden geactiveerd door de bussen die een verdieping lager rijden. Sensoren registreren de bus, en laten de fonteinen achter elkaar spuiten.

Wat mij betreft is het Salesforce Park niet alleen een ideale plek om even tot rust te komen. Het is wat mij betreft ook een bezienswaardigheid op zich. Ik heb het in ieder geval nog nooit eerder gezien.

Salesforce Park bezoeken

Ben je in San Francisco, breng dan zeker even een bezoek aan dit unieke park. Het park is vrij toegankelijk voor jong en oud. De openingstijden zijn lekker ruim:

1 mei t/m 31 oktober 6:00 – 21:00 uur
1 november t/m 30 april 6:00 – 20:00 uur

Dit artikel is onderdeel van onze roadtrip langs de westkust van Amerika.

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *