Uitzicht over Rotterdam

Overnachten bij Urban Residences in Rotterdam: onze ervaring (coronaproof)

Home » Weekend weg in Nederland » Rotterdam » Overnachten bij Urban Residences in Rotterdam: onze ervaring (coronaproof)

We zitten middenin de coronacrisis. Iedereen zit aan huis gekluisterd. Eigenlijk zouden wij nu genieten van een strandvakantie op Mallorca. Maar die ging natuurlijk niet door (hopelijk later dit jaar). 

En toch wilden we er graag even tussenuit. Coronaproof natuurlijk. We hadden dit keer een extra eis voor ons verblijf: een eigen keuken.

Dat doen we eigenlijk nooit. Een weekendje weg gebruiken we juist om een paar nieuwe restaurants uit te proberen. ‘s Morgens schuiven we lekker aan bij het ontbijtbuffet.

Dit keer ging het net even anders en dat beviel uiteindelijk bijzonder goed. In dit artikel vertel ik je er alles over. 

Dat uitzicht!

De voornaamste reden om naar Urban Recidences te gaan? Het uitzicht. Zeker als je op een hoge verdieping zit. Wij hadden een studio op de 11e verdieping met een geweldig uitzicht.

Het uitzicht vanaf het balkon

We keken uit over de Lijnbaan. Zit je aan de andere kant van het gebouw, dan kijk je uit over de Koopgoot. Een leuke plek, want ondanks de ‘intelligente lockdown’ was het naar ons idee gezellig druk. Genoeg te zien dus.

Maar er was meer te zien dan de Lijnbaan. Links en rechts keken we uit op een aantal grote gebouwen zoals het Erasmus MC, de Euromast, de Milleniumtoren (met onder andere het Marriot hotel) en de Delftse Poort.

Uitzicht op de Euromast en het Erasmus MC

Ik vind dat altijd mooi om te zien, die hoge gebouwen. Ze hebben allemaal weer een andere vorm, en de een is nog hoger dan de ander. Boeiend :). 

Tussen de gebouwen door, hadden we een vrij uitzicht over de stad. In de verte zag je de grote kranen die in de havens de containers van de schepen tillen. 

In de verte zie je de havens van Rotterdam

‘s Avonds als het donker was, keek je vanaf de bank uit over de vele lichtjes. Af en toe zag je in de verte de vlammen uit de verbrandingspijpen van de raffinaderijen komen. 

Strak en compleet interieur 

Wij verbleven in een tweepersoons studio van 55 vierkante meter. We hadden een compleet ingerichte keuken met vierpits kookplaat, oven, vaatwasser, koelkast (geen vriezer) en een Nespresso. Boodschappen doe je 100 meter verderop bij de AH.

Naast de keuken vind je een ruimte eethoek met vier stoelen. De zithoek bestaat uit een bank, grote tafel en nog een aparte stoel. 

Fijne zithoek bij Urban Residences


Waar je ook zit, je hebt altijd een mooi uitzicht. Dit is vooral te danken aan de ramen tot aan de vloer. Bij mooi weer kun je ook prima terecht op het ruime balkon. 

Je moet dan wel even de stoelen van de eethoek meenemen, want er staan geen tuinstoelen. We hadden de hele middag zon op het balkon. En dankzij de glazen omheining zat je grotendeels uit de wind.

Uitzicht vanuit de studio

Punt van kritiek voor Urban Residences

Beviel alles dan zo goed? Nou, er was een punt van kritiek. Het was niet goed schoongemaakt, waardoor ik zelf maar even de stofzuiger heb gepakt. Met onze klacht werd niets gedaan. Dat is dan weer jammer. 

Helaas blijken we niet de enige die hierover klagen. Dat doet toch afbreuk aan de beleving.

Gelukkig hebben we enorm genoten van ons verblijf. Ondanks dat we al twee keer eerder in Rotterdam zijn geweest, hebben we toch nog veel nieuwe dingen ontdekt. 

Parkeertip: Parkeer je auto goedkoop in parkeergarage Lijnbaan (Crispijnstraat 6). Vanaf hier loop je binnen een minuut naar Urban Recidences. Je betaalt dan 12,50 euro per 24 uur, in plaast van 27. Wij betaalden in totaal 25 euro in plaast van 54. 

Reserveren doe je gemakkelijk online. Wanneer je aan komt rijden, wordt je kenteken herkend en gaat de slagboom voor je omhoog. Wel zo handig.

Enige nadeel is dat je maar één keer in en uit mag rijden. Voor ons geen probleem. Maar ga je er regelmatig op uit met de auto, dan kun je misschien beter kiezen voor een duurdere garage.

Zo hebben we ons vermaakt in Rotterdam

Hoe vermaak je je tijdens een weekend in Rotterdam, als alle bezienswaardigheden en restaurants gesloten zijn? Dan moet je je vooral buiten vermaken.

Wat dat betreft is Rotterdam de ideale bestemming. Er is zóveel te zien, zonder dat je ergens naar binnen hoeft. Daarom hebben we op onze tweede dag, fietsen gehuurd.

In totaal hebben we 22 kilometer gefietst. Ik heb een apart artikel geschreven over onze fietsroute & de 11 bezienswaardigheden die we hebben gezien.

Op de laatste dag wilde ik graag nog even door de havens rijden. Altijd indrukwekkend die grote kranen en enorme schepen.

Ondanks de coronacrisis, lag er toch nog een cruiseschip in Rotterdam. Dit keer niet aan de Wilhelminakade, maar in de Botlek voor onderhoudswerkzaamheden.

Ditzelfde schip, de World Dream genaamd, lag op 5 februari bij de Kai Tak Cruise Terminal in Hong Kong. Alle 3800 passagiers moesten in quarantaine in verband met enkele besmette passagiers.

Al met al hebben we enorm genoten van dit coronaproof weekendje weg!

Robert van Heerde

Robert is naast blogger & SEO-specialist, een enorme autogek. Een stedentrip is pas compleet wanneer er genoeg moois voorbij komt rijden. Dat gaat waarschijnlijk nooit meer over. Zijn vrouw is daar inmiddels aan gewend (denkt hij zelf). Samen met zijn vrouw ontdekt hij graag nieuwe plekken in binnen- en buitenland. Zijn reisverhalen lees je hier op TravelCapture.nl.

View stories

Deel je vragen of ervaringen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *